09 Şubat 2026 Pazartesi

BİNGÖL'DE KURULDU TÜRKİYE'DE ÜÇÜNÇÜ

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bu stratejik yatırımın Bingöl'de hayata geçmiş olması sadece Bingöl'ümüz değil hem bölgemiz hem de ülkemiz için büyük bir güç ve onurdur' dedi.

17 HAZİRAN 2025 SALI 12:43
0
737
0
AA aa
BİNGÖL`DE KURULDU TÜRKİYE`DE ÜÇÜNÇÜ

Deprem uyarılarının sıklıkla yapıldığı ve yer yer sarsıntıların yaşanmasıyla gözlerin yeniden çevrildiği Bingöl'de afet hazırlıkları kapsamında yürütülen çalışmalardan sağlık alanına dikkat çeken Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl UMKE'nin bölgeye hitap edecek kapasiteye ulaştığını vurguladı.

İstanbul ve Ankara'dan sonra…

Donatıları ve arttırılan kapasitesiyle Bingöl UMKE'nin operasyonel bir güç olduğuna işaret eden Vali Usta: “İstanbul ve Ankara'dan sonra en donanımlı UMKE alanına sahibiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün malzeme, alet ve ekipman destekleriyle Bingöl Valiliği tarafından tahsis edilip düzenlenen Bingöl UMKE Operasyon ve Lojistik Merkezi'nin tam 105 Bin metrekare alana sahip olduğuna dikkat çeken Vali Usta, şunları kaydetti;

2 Helikopter Pisti, Lojistik Depolar, Eğitim & Tatbikat Alanları, Sahra Hastanesi Alanları, Personel Barınma Alanları, Arama Kurtarma Araçları, Mobil Haberleşme Aracı, Mobil Koordinasyon Tırı ile başta ilimiz olmak üzere, ulusal ve uluslararası afetlerde hızlı ve etkin müdahaleye hazır! Bu stratejik yatırımın Bingöl'de hayata geçmiş olması sadece Bingöl'ümüz değil hem bölgemiz hem de ülkemiz için büyük bir güç ve onurdur. Bu onuru bize yaşatan başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki Korkutata ile emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:25
KGK, DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE HATAY`DA
KGK, DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE HATAY'DA
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay Valiliği'nin ev sahipliğinde Hatay'da 2 gün süren anlamlı bir buluşmaya imza attı.
07.02.2026
17:52
ZIKTE SÜRKAP`IN 5. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
ZIKTE SÜRKAP'IN 5. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
Genç'te düzenlenen programla ZIKTE SÜRKAP'ın kuruluşunun 5. yılı yoğun katılımla kutlandı.
06.02.2026
17:16
EĞİTİME DESTEK KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
EĞİTİME DESTEK KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İlçemizde yürütülen eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve planlanan çalışmaların ele alınması amacıyla Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.
06.02.2026
16:51
HÜLAKÜ`BİNGÖL`ÜN DEPREM HAZIRLIĞI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ
HÜLAKÜ'BİNGÖL'ÜN DEPREM HAZIRLIĞI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
17:45
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
7 Şubat'ta saat 13.30'da Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın