29 Mart 2024 Cuma

BÄ°NLER, TÃœRKKAN'I PROTESTO ETTÄ°

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından şehide saygı mitingi düzenlendi. Genç Caddesi Dörtyol Meydanında düzenlenen mitingi binlerce kişi katılarak Türkkan protesto edildi.

07 KASIM 2021 PAZAR 13:20
0
3095
0
AA aa
BÄ°NLER, TÃœRKKAN`I PROTESTO ETTÄ°

Bingöl'de Åžehit Aileleri Gazileri ve Ä°nsan Hakları DerneÄŸi (BÄ°ÅžHAK) tarafından ÅŸehide saygı mitingi düzenlendi. Binlerce vatandaşın ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı ÅŸehide saygı mitinge Lütfü Türkkan protesto edildi.

Dörtyol meydanında düzenlenen mitingde konuÅŸan Åžehit Aileleri Gazileri ve Ä°nsan Hakları DerneÄŸi (BÄ°ÅžHAK) BaÅŸkanı Naim Tan,  “Ä°ki gün önce ilimizde Ä°YÄ° Parti Gurup BaÅŸkan Vekili Lütfü Türkkan ÅŸehidimizin abisine karşı aÄŸza alınmayacak mesnetsiz, seviyesiz ve ahlaksızca söylemlerde bulunarak, ÅŸehit ailemize hakaret etmiÅŸtir. Biz bugün burada Bingöl halkı olarak Bingöl'deki ÅŸehit ailemizin nezdinde bütün ÅŸehit ailelerimize ve gazilerimize sahip çıkmak, bu ahlaksızca söylemlere karşı tepkimizi ifade etmek ve kınamak üzere bir araya gelmiÅŸ bulunmaktayız. Görevi, makamı, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse ÅŸehit ailelerimize eve Gazilerimize hakaret etme hakkına sahip deÄŸildir. Åžehit ailelerimiz bizlere ÅŸehitlerimizin emanetleridir. Biz bu emanetlere gözümüz gibi bakar ve koruruz. Åžehit ailemize terbiyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan'ı Bingöl'den bir kez daha kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

SÖZEN:Ä°YÄ° PARTÄ°DEN BEKLENTÄ°MÄ°Z DERHAL MECLÄ°STEKÄ° BÜTÜN GÖREVLERÄ°NDEN Ä°STÄ°FA ETTÄ°RÄ°LMESÄ°DÄ°R”

Mitingde konuÅŸan Anadolu Köy Korucuları ve Åžehit Aileleri Konfederasyonu Genel BaÅŸkanı Ziya Sözen, “DeÄŸerli cesur Bingöl halkı. Biz ÅŸehit aileleri siyasi malzeme deÄŸiliz. Kimse bizi siyasetin içine de çekmeye kalkmasın. Tahir kardeÅŸimiz bütün siyasi partilerin olduÄŸu gibi Ä°YÄ° Parti de o gün Bingöl'e gelerek her siyasi parti gibi siyasi propaganda yaparken geçmiÅŸte Selahattin DemirtaÅŸ ile kahvaltı yapacağız söylemlerinden dolayı Siirt'te gidip bir HDP'linin burası Kürdistan'dır söylemlerine tepki göstermek için Tahir KardeÅŸimiz bir seçmen olarak bir vatandaÅŸ olarak kendilerine tepki göstermiÅŸtir. Bırakın bir ÅŸehit ailesini biz Bingöllüler olarak birinin anamıza bacımıza küfür etmesine razı olur muyuz? Lütfü Türkan yatsın kalksın dua etsin bu olay geç duyuldu. Yoksa Bingöl'den saÄŸ çıkmazdı. Yoksa Bingöl halkı ona gereken cevabı verirdi. Biz Bingöl halkı 90'lı yıllardan beri teröre teröristlere ve onların siyasi uzantılarına boyun eÄŸmedik. Bundan sonra da boyun eÄŸmeyeceÄŸiz. Lütfü Türkan'dan beklentimiz derhal Bingöl'e dönüp annesinin elini ayağını öpüp ondan özür dilemesini beklerken önce yalancılıktan tiyatro çevirdi. Önce dedi ki ben küfür etmedim. Yalan attı. Sonra yaÅŸlan kameralara yansıyınca bu defa yalancılıktan özür diledi. Kimden özür diledi biliyor musunuz? Ne ÅŸehit ailemizden diledi ne de cesur Bingöl halkından özür diledi. Gitti kendi genel baÅŸkanından özür diledi. Biz senin bu özrünü bu ettiÄŸin küfürleri milyonca defa iade ediyoruz. Bingöl'den sana milyonca defa lanet ediyoruz. Bizim Ä°YÄ° Partiden beklentimiz derhal meclisteki bütün görevlerinden istifa ettirilmesidir. Åžehitler bizim kutsalımızdır. Bakın Bingöl'den demokratik bir ÅŸekilde sesleniyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin hiçbir iline gidip rahat gezemeyecek, siyasi propaganda yapamayacaksın. Nereye gitsen karşında ÅŸehit ailelilerimiz karşınızda olacak, gazilerimiz olacak, vatansever kardeÅŸlerimiz olacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Miting, Kur'an tilaveti ve duanın ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOÄžUN Ä°LGÄ°
MUKABELE HALKALARINA YOÄžUN Ä°LGÄ°
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER Ä°Åž Ä°NSANINDAN YÃœZLERCE AÄ°LEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER Ä°Åž Ä°NSANINDAN YÃœZLERCE AÄ°LEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELÄ°KOPTERLE KURTARILDILAR
HELÄ°KOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın