11 Şubat 2026 Çarşamba

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Seyfan Der'in etkinliğinde konuşan Seyfan Der Başkanı Açıkbaş: Büyük bir nüfusa sahip olan Seyfan toplumumuzun birbiriyle tanışması, kaynaşması, sorunlara birlikte çözüm yolları aramaları geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor. dedi

23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 14:14
0
2084
0
AA aa
BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Seyfan Der'in 10. Yıl Kuruluş Etkinliği Haftasonu Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde paydaş STK'ların katılımı ile gerçekleştirildi.

Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Şehit Aileleri Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen selamlama konuşması yaptı.

Sözen: "Benim gibi birçok kişi Seyfan'ın dışında yaşıyor ama bu toplum ile hep beraberim bende bu ailenin bir ferdiyim, imkanlar dahilinde elimden geldiğince sizlerin yanında olacağım. Seyfanlılar en zor zamanlarda yanımızda oldu, okumama bu günlere gelmemde emekleri var bunları unutmadım" dedi.

Sözen'in konuşmasının akanbinde Mehmet Selim Bolluk, sıla-i rahim, akrabalık üzerine bir konuşma yaptı.

Seyfan-Derin kuruluşu ile toplumsal gelişimi ve kaynaşmasına katkı sunulduğunu, topluma faydalı işlerle meşgul olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Seyfan Der Başkanı Orhan Açıkbaş, ve STK'laşmanın toplumsal rol açısından pratik faydalarına değindi.

Açıkbaş: "Derneğimiz 2009 yılında kurulmuş olup,  10 yıllık bir maziye sahiptir.  Bu zaman diliminde birçok amaca hizmet eden derneğimiz İlimizin tanıtımı ve soydaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Geleneksel bayramlaşma programları, iftar programları, hasta ziyaretleri,  cenaze duyuruları,  taziye işlevleri vb. birçok faaliyette ön planda olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Daha sonra bir hadisi şerif ile konuşmasına devam eden Açıkbaş: "Peygamber efendimiz (SAV);  “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır“ diye buyuruyor. Bu faydayı sağlamanın en güzel yolu da kurumsallaşmış sosyal gruplar yani STK'lardır ki Peygamber Efendimiz SAV de henüz gençlik çağında HılfulFudul isminde insanların faydasına çalışan bir topluluğun üyesiydi. STK'ların amaçlarından en önemlisi de toplumsal sorunları tespit ederek, çözmek, topluma fayda sağlamak ve toplumu mutlu etmektir. Derneğimiz yıllardır kolektif bir bilinç ile iş ve işlemlerini yürütmekte olup, bu güzel yolda geçmişten günümüze başta derneğimiz yönetim kurulunda görev almış üyelerimiz olmak üzere derneğimizin bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm ailelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ne mutlu bizlere ki yüreği güzel, duyarlı bir toplumumuz var. Büyük bir nüfusa sahip olan Seyfan toplumumuzun birbiriyle tanışması, kaynaşması, sorunlara birlikte çözüm yolları aramaları geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor. Biz Seyit Mir Muhammed Seyfullah'ın torunları olarak büyük bir aileyiz, aile bilinciyle hareket ediyoruz. Şuan yeryüzü küresinde nice toplumlar bireyselleşip tarihten yok oldular, mekanik (bireyselleşmek) toplum haline gelmenin en büyük sebebi sıla-i rahmin kesilmesiydi,  toplumların bencillik-bireyselcilik hastalığına yakalanmalarından dolayıydı ve bu dezenformasyon post modern çağda da tüm hızıyla devam etmektedir. Hem güzel dinimiz İslamda sıla-i rahme yani toplumsallaşıp sosyalleşmeye, akrabalara yardım etmek emredilmektedir hem de tarihsel toplumsal normlarımızda akrabalık ilişkilerimiz çok kuvvetlidir. Fakat post modern çağın büyük bir tuzağı olan bireyselleşme rüzgârına bizler de kapılırsak tarihte yok olan diğer kavimlerden bir farkımız olmayacaktır, bu nedenle 10 yıldır kesintisiz bir şekilde STK görevimizi büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler bu duygu ve düşüncelerle toplumumuz için güzel ve hayırlı işlere vesile olmak niyetindeyiz Rabbim bizleri utandırmasın. Bu güzel dilekler ile 10'uncu yıla özel programımızda bizleri yalnız bırakmayan ilimizin değerli STK üyelerine ve misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum.

Program, Seyfan toplumunun atası olan Seyit Mir Muhammed Seyfullah'ı (Pirık Séyf) konu alan Zazaca bir şiir okunulması ve derneğin 10 yıllık çalışmalarını konu alan sinevizyon gösterimi ve geçmiş dönemlerde görev yapan dernek başkanlara verilen plaket ile son buldu.

Programın akabinde misafirlere Löl (Zervet) ikramında bulunuldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
18:07
KAYMAKAM GÜZEL KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
KAYMAKAM GÜZEL KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve İlçe Müftüsü Ferhat Mat ile birlikte, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yayla Şeyh Ahmet Nakşibendi Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyaret etti.
10.02.2026
17:55
EĞİTİM SENDİKALARINDAN  PROMOSYON TEPKİSİ
EĞİTİM SENDİKALARINDAN PROMOSYON TEPKİSİ
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı
10.02.2026
17:49
İŞ BİRLİĞİ  PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
10.02.2026
17:44
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
17:21
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR`IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR'IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
Lösemiyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Mevlana Ortaokulu öğrencisi Ensar Yüce, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
09.02.2026
14:29
BUNU YAPAN YANDI
BUNU YAPAN YANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın