30 Mart 2026 Pazartesi

BU DAVRANŞ ALKIŞLANIR!

Eğitimci Bilal Salcı, gerçekleştirdiği yardım kampanyasıyla Genç ilçesine bağlı Elmagünü köyünde ikamet eden bir aileye temel ihtiyaç yardımı yerine bir inek aldı ve aileyi üretime teşvik ederek örnek bir davranışa imza attı.

06 OCAK 2020 PAZARTESİ 13:32
0
2870
0
AA aa
BU DAVRANŞ ALKIŞLANIR!

Genç ilçesinde farklı bir yardımlaşma kampanya başlatan eğitimci Bilal Salcı ve İbrahim Koç, yardımsever insanları örgütleyerek farklı bir yardım kampanyasına imza attı.

''Yaşamak için değil, yaşatmak için'' sloganıyla başlattıkları kampanya ile gönülleri bir araya getirmeyi başaran yardımseverler muhtaç bir aileye umut oldular.

Genç ilçesine bağlı Elmagünü köyünde ikamet eden bir aileye temel ihtiyaç yardımı yerine bir inek alarak, aileyi üretime teşvik etmek istediklerini aktaran Salcı, alınan ineğin kış boyunca beslenme ihtiyaçlarının da karşılanacağını aktardı.

Ailenin giyim veya beslenme ihtiyacını öncelemek yerine aileye ekmek kapısı açmanın daha anlamlı olduğunu söyleyen Salcı,  aileye kalıcı çözüm üretmenin daha insani bir görev olarak benimsediklerini söyledi.

YAŞAMAK İÇİN DEĞİL, YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Topluma ve STK'lara seslenen Salcı, yaşamak için değil Yaşatmak için mücadele etmenin sağlıklı bir toplum gelişimi için daha doğru bir felsefe olarak gördüğünü söyledi.

Salcı; “Yaşatmak yönünde refleks geliştirmenin ve bunu uygulamanın daha olumlu sonuçlar oluşturacağı kanaatindeyiz. İneğin 3 aylık kış mevsimi boyunca barınma, beslenme ve diğer bakım ihtiyaçları başka bir yardımsever olan Yılmaz Salcı tarafından sağlanacak.  Ailenin ineğini ilkbaharda yavrusuyla birlikte teslim etmeyi umut ediyoruz. Üretim öneminin farkında olarak bu eylemi gerçekleştirdik” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:09
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
26.03.2026
18:39
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştırdı.
26.03.2026
18:29
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN`DEN  DEV BİR ADIM
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN'DEN DEV BİR ADIM
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dev bir adım attı.
26.03.2026
18:21
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü şirketlerinden Aksa Elektrik, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve enerji bilincini aşılamak amacıyla 'Geleceğin Enerjisi' resim yarışmasını başlattı. 7-10 yaş arası çocukların katılımına açık olan yarışma için başvurular 25 Mart itibarıyla alınmaya başlandı.
26.03.2026
18:12
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN`DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
18:05
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın