04 Mayıs 2024 Cumartesi

BU GURUR KADINLARIN!

Genç ilçesinde 11 kadının girişimiyle kurulan Genç Üreten Eller Kadın Girişimi Üretimi Kooperatifi, ilçedeki kadınların iş kapısı olacak.

11 NİSAN 2021 PAZAR 17:00
1
1423
0
AA aa
BU GURUR KADINLARIN!

‘Genç Üreten Eller Kadın Girişimi Üretimi Kooperatifi' 11 kadının girişimiyle kuruldu. Kooperatifin açılışına İlçe Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Ticaret İl Müdürü A. Vahap Tanık, Aile  ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Polat, Genç SYDV Müdürü Mecitözü Elüstü, Fırat  Kalkınma Ajansı Müdürü İsa Tellimen, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Şeyma Bural, Kooperatif Başkanı Merve Nur Dağ, kooperatif üyeleri ve ilçedeki parti yöneticileri katıldı.

Kooperatifin açılışında konuşan Başkan Mehmet Zeki Dirik, “Burası taziye yeri olarak planlanmıştı. Sayın muhtarıma dedim ki, bu bina 3 katlı bina. Alt katı halı yıkama yeri olarak planlanmış, 2 katı da boş. Büyük bir bina ve muhtarım biz bu binayı değerlendirelim dedim. Taziye yeri olarak her ne kadar yapılmışsa da ayda yılda ya bir taziye çıkar ya çıkmaz. Bunun 1 katını yine taziye yeri olarak bırakalım, geri kalanını da kardeşlerimize verelim, topluma kazandırmış oluruz. Bayan kardeşlerimiz belli bir uğraş içerisinde olur hem kendilerine hem ailelerine bir katkı sağlar. Kooperatifimiz ilçemize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KADINLARA İŞ KAPISI OLACAK”

Kadın kooperatifinin ilçede ilk olduğunu söyleyen Genç Üreten Eller Kadın Girişimi üretimi ve pazarlama kooperatifi yönetim kurulu başkanı Merve Nur Dağ ise “11 ortakla açtığımız üreten eller kooperatifi kadınların her alanda sınır tanımadan özveriyle çalışarak büyük işler başaracağının kanıtıdır. Biz 11 kişilik bir serüveni yazmaya başladık. Aldığımız ciddi desteklerle daha güzel işlerle ilerleyeceğimizin bilincindeyiz. Bu kooperatif ilçemiz kadınları için iş kapısı olmakla birlikte ilimizde ilk kadın kooperatifi olması da birçok kadına örnek teşkil etmektedir. Biz, Ticaret Bakanlığı Koop-Des'ten 150 bin liralık destek aldık. Amaç kadınlarla üretim yapıp pazarlamak” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın