20 Mayıs 2024 Pazartesi

ÇOCUKLAR ÖLÜM KISKACINDA!

Genç'te kullanımının giderek yaygınlaştığı belirtilen metamfetamin adlı uyuşturucu maddenin gençleri ölüme sürüklediğini belirten aileler; Metruk binalar acilen yıkılmalı, denetimler arttırılmalı. Geleceğe dair kaygımız büyük! dediler.

21 ARALIK 2020 PAZARTESİ 15:36
1
2361
0
AA aa
ÇOCUKLAR ÖLÜM KISKACINDA!

Genç İlçesi'nde son günlerde artış gösterdiği öne sürülen en etkili ve ölümcül uyuşturucu madde olan metamfetamin kullanımının önüne geçilmesi çağrısında bulunan aileler, Gazetemiz Havadis'e ulaşarak destek istedi.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNDEN KAYGI DUYUYORUZ”

Metruk binaların uyuşturucu madde kullanıcılarının meskeni haline geldiğini ve bunun hem toplumsal bir tereddüt oluştuğunu hem de gençlerin geleceğine dair ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirten aileler; “İlçede son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz metamfetamin adlı uyuşturucu maddenin gençler arasında hızla yayıldığı görülmekte. Bu yayılımın önlenmesi için acilen tedbirler geliştirilmeli. Okullar açıldığında bu illetin daha hızlı yayılması kaçınılmazdır. Çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyoruz. Aileler çocuklarını kontrol altında tutmalı, şüpheli durumlarda ilgili makamlardan destek istemeli. Aksi halde bu ölümcül madde gençlerimizi bizden koparacaktır” sözleriyle kaygılarını paylaştılar.

“ACİL TEDBİR ALINMALI”                                                                               

Gençlerin sıkı bir kontrolle gözetim altında tutulması ve uyuşturucu madde temin ve ticaretinin önlenmesi için ilgili makamların daha sıkı bir çalışma başlatması çağrısında bulunan aileler; “Kolluk kuvvetlerinin denetimleri var ama bu illete bulaşanlar bir şekilde maddeye ulaşıp kullanımı sürdürüyorlar. Aileler de bu konuda kolluk kuvvetlerine yardımcı olmalı, yayılımın önüne birlikte geçilmeli. Metruk binalar madde bağımlılarının en uğrak mekânı maalesef. Belediye de bu konuda güçlü bir atmalı, ilçedeki tüm metruk yapıların yıkılmasını sağlamalı acilen. Gerekli tedbirler geliştirilemezse uyuşturucu madde kullanımı daha geniş bir tabana yayılır. Öldüren bu zehri toplum olarak hep birlikte yok edebiliriz. Gençlerimizin yarınlarına dair ciddi kaygılarımız var. Onları ölümün kıyısında bir başlarına bırakmayalım. Lütfen tüm ilgili makamlar harekete geçerek ilçemizdeki bu tehlikeyi bertaraf etsinler ” diye konuştular.

ÖLÜME EN HIZLI GÖTÜREN UYUŞTURUCU

Uzmanlar, metamfetaminin ölüme en hızlı götüren ve uyuşturucu bağımlılık  düzeyinin en yüksek olduğunu belirtiyor. Kullanan kişilerde ani kilo kaybına, diş dökülmelerine, bilinç bulanıklığına, sözel yetilerin zayıflamasına sebep olduğu belirtilen metamfetamin, halüsinasyon  etkisi de oluşturuyor. Metamfetaminin, kullanıcılarda derilerinin altında örümcek ya da böcek dolaştığı hissi oluşturduğu,  bu durumun kullananların kendilerine zarar vermesine ve tırnaklarıyla derilerini parçalamalarına sebep olduğu kaydedildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2024
19:27
BİNGÖL İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
BİNGÖL İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
20.05.2024
14:44
BAL LİGİNE HAKSIZ VEDA
BAL LİGİNE HAKSIZ VEDA
Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Muratspor, ligi 43 puanla 5.sırada tamamlamasına rağmen küme düştü. Maddi imkansızlıklara rağmen büyük başarı elde eden ve tüm kesimlerin takdirini toplayan Muratspor'un uygulanan statü gereği küme düşmesi ise Federasyon'a tepkileri de beraberinde getirdi.
20.05.2024
13:34
DİŞİ ASLANLARDAN TARİHİ BAŞARI
DİŞİ ASLANLARDAN TARİHİ BAŞARI
Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına vadisinde düzenlenen İntercity Rafting 2024 Türkiye Şampiyonası'nda Genç Murat Aslanlarıspor kulübünün U19 kadın takımı Fırtına Deresi'nin çılgın sularında sert mücadele ederek Türkiye 2. olup Milli takımda B takım olmaya hak kazandı.
20.05.2024
13:02
ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Genç ilçesine bağlı Çevirme, Sarısaman, Yazkonağı, Yolaçtı ve Sağgöze grup köy yollarında çalışmalar devam ederken, Kaymakam Muhammet Güzel'de çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
20.05.2024
11:09
YIL SONU SERGİSİ BEĞENİ TOPLADI
YIL SONU SERGİSİ BEĞENİ TOPLADI
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Şehit Murat Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıl sonu sergisini ziyaret ederek, öğrencilerin projelerini inceledi.
19.05.2024
14:24
BİNGÖL VERGİ TAHSİLATINDA GERİDE KALDI
BİNGÖL VERGİ TAHSİLATINDA GERİDE KALDI
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın