20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇOK YORULDUK!

Artan vakaların ardından yeniden yoğunluğun yaşandığı devlet hastanesi korona virüs (Covid-19) servisinde görevli sağlık çalışanları, 'Çok yorulduk' diyerek, vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda çağrıda bulundu.

03 NİSAN 2021 CUMARTESİ 15:52
8
2367
0
AA aa
ÇOK YORULDUK!

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de vaka sayılarında artış görülmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Covid-19 renk haritasında 1 ay öncesine kadar mavi kategoride yer alan Bingöl, vaka sayısının artmasıyla Turuncu kategoride yer aldı. Yüksek riskli iller arasına giren kentte, pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması da getirirlerken, devlet hastanesindeki Covid-19 servisinde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

1 yıldır Covid-19 servinde çalışan hemşire 2 çocuk annesi Ayşe Çelik, "Yaklaşık 1 yıldır Covid servisinde çalışıyorum. Bu süreç içinde değişik klinik tablolarla karşılaştık. Kimi hastalarımızı şifa ile taburcu ettik ve çok mutlu olduk kimi zamanda maalesef hastalarımızı kaybettik, bu durum bizleri çok üzdü, aklımızda kalıcı etkiler bıraktı. Yani fiziksel olarak da psikolojik olarak da sıkıntılı dönemler oldu bizim için. Normalde çocuklarına zaman ayıran, gezmesine, eğlenmesine eşlik eden bir anne olduğum halde bu süre içinde onlara zaman ayıramadım. Yine normalde hiç var olmayan bir hastalığım çıktı; bel fıtığı. Maalesef ciddi anlamda dinleme gibi bir imkanım olmadığı için ameliyat boyutuna kadar geldi. Bir iki ay öncesine kadar yapılan kısıtlamalar ve halkımızın da duyarlılığıyla vaka sayısında gerileme olmuştu. Bu durum bizleri de rahatlattı. İnsanlar da dışarıda daha güvenilir bir şekilde zaman geçirdi. Tekrar eski günlerin gelmesini umut ediyoruz. İnsanlarımızdan tekrar çaba bekliyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının devamlılığını bekliyoruz” dedi.

“Ben de herkes gibi anneme sarılmak istiyorum doya doya”

Vaka sayısının yeniden artmasıyla troid kanseri olan annesine sarılamadığını belirten hemşire Hayrettin Ayan, “Covid sürecinde son 1 yıldır çektiğimizi bir Allah bilir bir de biz biliriz. Benim annem troid kanseri. Hastalığından dolayı kendisine çok yaklaşamıyorum. Ben de herkes gibi anneme sarılmak istiyorum doya doya. Ona sarılmak, onu öpmek istiyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmeleri. Son zamanlarda vaka sayıları arttı. Rehavete kapılmayıp dikkat etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

“Biz hastalarımızın can çekişerek, boğularak ölmelerini istemiyoruz”

Pandemiden dolayı çok yorulduklarını belirterek çağrıda bulunan hemşire Gülsüm Sevgi de “Covid-19 ile mücadele ediyoruz ve ciddi anlamda yorulduk. Covid vakalarımızda ciddi bir azalma görüldü hatta ilimizde vaka sayısı sıfırlara kadar inmişti. Ama son birkaç haftadır vatandaşlarımızın rehavete kapılmasıyla beraber hasta sayısında artış görüldü. Hakikaten bu durum artık bizi çok yordu, tükendik. Biz hastalarımızın can çekişerek, boğularak ölmelerini istemiyoruz, bunu görmek istemiyoruz. Bu işi ciddiye almayan vatandaşlara seslenmek istiyorum, hastaların en kötü anlarına biz şahit olduk. Onların neler çektiğini, son anda neler söylediklerini biz çok iyi biliyoruz. Hastane ziyaretlerine ara vermelerini istiyoruz. Bıraksınlar hastalarımızla ilgilenelim ve maske, mesafe, temizlik kurallarına uysunlar. Hem bizleri hem kendilerini rahatlasınlar” ifadelerini kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın