28 Şubat 2026 Cumartesi

DEPREME EN DAYANIKLI BİNANIN İNŞAATI SÜRÜYOR

Zemininde Bin 289 fore kazık, bodrumunda ise 269 adet sismik izolatör kullanıldı. Herhangi bir deprem anında güvenli bir şekilde kullanılacak bir bina inşa ediliyor.

02 EYLÜL 2024 PAZARTESİ 10:44
0
1349
0
AA aa
DEPREME EN DAYANIKLI BİNANIN İNŞAATI SÜRÜYOR

Bingöl'de 33 dönümlük bir alanda inşaatı devam eden 500 yataklı devlet hastanesi hızla yükseliyor. 7 kat yükseklikten oluşacak devlet hastanesinin zemininde, bin 289 adet fore kazık kullanıldı. Muhtemel depreme dirençli bir şekilde inşa edilecek olan hastanenin bodrumunda ise 269 adet sismik izolatör kullanıldı. İnşası devam eden hastane, mevcut 300 yataklı hastaneyle birleştirilerek 800 yatak kapasitesine çıkarılacak ve araştırma hastanesi statüsünde hizmet verecek.

“Herhangi bir deprem anında güvenli bir şekilde kullanılacak bir bina inşa ediliyor”

2026 yılında teslim edilmesi hedeflenen hastaneyle ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Veysel Tosun, kentin en güvenli binasının inşa edildiğini söyledi.

Tosun, “İnşaatı devam etmekte olan 500 yataklı devlet hastanemizin alanındayız. Bu hastanemiz deprem bölgesi olan Bingöl'ümüzde en güvenli bina olarak inşa edilmekte. Bin 289 adet fore kazık sistemiyle güçlendirilmiş bir zemin üzerinde 269 adet sismik izolatörün bulunduğu, bunun yanında 60 adet damperli sistem dediğimiz sönümleyicilerin eşlik ettiği bir bina statüsünde. Herhangi bir deprem anında güvenli bir şekilde kullanılacak bir bina inşa ediliyor” dedi.

“3'üncü basamak hastanelerde yapılmış olan özellikli işlemler yapılabilecek”

Tosun, “Hastanemiz 500 yatak kapasitesinde olacak. Bunun 49 yatağı yoğun bakımlara ayrılmış olacak, bunun yanında 13 adet ameliyathanesi, 132 adet ise poliklinik olacak şekilde bir hastane olacak. Mevcut hastanemizle birlikte yeni hastaneyi de birleştirmek istiyoruz. 500 yatak burada, 300 yatak da diğer hastanede olacak. Hastanemizi 800 yataklı bir hastane kompleksine getirmek istiyoruz. 800 yataklı bir kompleks haline geldikten sonrasında hastanemize 3'üncü basamak hastane statüsü kazandırıp eğitim ve araştırma seviyesinde hizmet vermek istiyoruz. Bunun ne gibi artıları olacak? İlimizde artık 3'üncü basamak hastanelerde yapılmış olan özellikli işlemler yapılabilecek. İlgili hastanemizde nüfusa ve yatak kapasitesine bağlı olan yan dal branşlar gibi ilimizde şuan da bulunmayan branşların açılmasını, gelmesini, doktor atamalarının olması gibi faydası olacak. Bunun yanında diğer büyük hastanelerde yapılmış olan ameliyatların burada da yapılmasını amaçlıyoruz. Dileriz 2026'nın yaz aylarında binamızı teslim alır ve vatandaşlarımızın hizmetine sunarız" diye konuştu. 

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2026
16:36
BİGED`DEN ÖGRENCİLERE İFTAR PROGRAMI
BİGED'DEN ÖGRENCİLERE İFTAR PROGRAMI
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED) tarafından Genç ilçesinde hafızlık ve Arapça ilimler eğitimi alan öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve gönüllüler de katıldı.
26.02.2026
16:20
AKADEMİ VE SEKTÖR BİR ARAYA GELECEK
AKADEMİ VE SEKTÖR BİR ARAYA GELECEK
Bingöl Üniversitesi'nde 11–12 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek program kapsamında; tarım uygulamaları, hayvansal üretim, iklim değişikliği ile tarım ilişkisi, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında yürütülen güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak.
26.02.2026
16:10
BAYRAM BİTİMİYLE KAPANACAK
BAYRAM BİTİMİYLE KAPANACAK
Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.
26.02.2026
16:02
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 26 SÖZLEŞMELİ  PERSONEL ALACAK
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 26 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, merkez ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6 Mart'a kadar sürecek.
22.02.2026
16:48
BAŞKAN TARTAR UYGULAMAYA  RAMAZAN SONRASI HAYATA GEÇECEK
BAŞKAN TARTAR UYGULAMAYA RAMAZAN SONRASI HAYATA GEÇECEK
Genç Belediyesi, ilçedeki su yönetimi, çevre düzeni ve trafik güvenliğine dair uygulamaları Ramazan ayı sonrasında hayata geçirecek.
22.02.2026
16:37
UMUT KERVANIN`DAN  RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
UMUT KERVANIN'DAN RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi, muhtaç ve yetim aileler için yardım çalışmalarını başlattı. Dernek, bu yıl artan başvurulara dikkat çekerek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın