13 Mayıs 2025 Salı

DUT AĞAÇLARI ÇOĞALTILACAK

Pekmez deposu olarak bilinen Servi bölgesinde yetiştirilen Dut Pekmezinin elde edildiği Dut Ağaçlarının çoğaltılması ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çelik alınması çalışmalarına başladı. Yürütülecek çalışmalar ile yıllık 100 ton pekmez üretimi hedefleniyor.

03 NİSAN 2021 CUMARTESİ 15:56
2
1811
0
AA aa
DUT AĞAÇLARI ÇOĞALTILACAK

Genç ilçesinin Coğrafi işaretli ürünü olan Sivan Dut Pekmezinin elde edildiği Dut Ağaçlarının çoğaltılması ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çelik alınması çalışmalarına başladı. Dut ağaçlarının çoğaltılması, ilerleyen dönemlerde bölgeye ekonomik olarak bir kazanç ortamı sağlayacak. Sivan bölgesinden alınan çelikler, köklendirilmeye alındı.

“EKONOMİK KAZANÇ SAĞLAYACAK”

Sivan dut pekmezinin geliştirilmesine yönelik adımlar atacaklarını kaydeden İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, yöreye has kaliteli, inci dut çeşidinin aşılama çalışmalarını yapmak suretiyle çoğaltılmasını sağlayacaklarını anlattı.

Pekmezin bölgeye ekonomik açıdan bir gelir getirmesini sağlayacaklarını dile getiren Bahadır, "Kadınlar marifetiyle bir kadın kooperatif kurarak burada bir paketleme tesisi oluşturacağız. Ürünlerin ülke genelinde de dağıtıp pazarlanması için gerekli koşulları sağlayacağız. İnşallah bu yaptığımız çalışmayla birlikte dut fidanlarının korunması ve yaygınlaştırılmasını gerçekleştireceğiz. Bu pekmezin üretimini inşallah kısa bir süre içerisinde 100 tona çıkartmayı hedefliyoruz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın