27 Temmuz 2024 Cumartesi

EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Genç Halk Eğitim Merkezinin açtığı yılsonu sergisinde, kursiyerlerin bir yıl içerisinde hazırladıkları el emeği göz nuru eserler sergilendi.

05 HAZİRAN 2024 ÇARŞAMBA 18:36
0
593
0
AA aa
EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle her yıl Haziran ayının ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda; Genç Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023-2024 öğretim yılında açılan ahşap oymacılığı, çanak çömlek, epoksi, demircilik, mesleki teknik içerikli giyim, cam seramik, ami gurumi, nakış, halıcılık el sanatları ve resim kursları sonunda planlanan yılsonu sergisi bayanların ilgi odağı oldu. Kültür Merkezine bağlı çalışma merkezinde açılan sergiye Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Belediye Başkanı Kemal Tartar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Halitoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Usta Öğreticiler, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

El emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergiyi gezen vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemediler.

“3635 ÖĞRENCİYE KURS VERDİK”

Açılan sergi il ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Halitoğlu, “ 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında ilçemizde farklı alanlarda kurs açtık ve 3 Bin 635 öğrenciye eğitim – öğretim verdik. Bugün de yıl içerisinde yaptığımız çalışmaların sergisini yaptık. Bizim kendi öğrencilerimiz, usta öğreticilerimiz ve ilçe halkımız bu sergimize yoğun ilgi gösterdi” dedi.

“HAZIRLADIĞIMIZ ÜRÜNLERİ SERGİLEMENİN MUTLULUĞU YAŞIYORUZ”

Bir sene boyunca el emeği göz nuru emeklerini sergilemenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten kursiyerler “ Eğitim sezonu boyunca takı tasarım kursuna geliyoruz. Bugün de Halk Eğitimin açmış olduğu sergiye katıldık. Tüm Gençliler ve kursiyerler olarak. Yaptığımız ürünleri sergiledik. Dönem sonu sergimiz bugün. Yıl boyunca hazırladığımız ürünleri sergiledik. Halkın çok ilgisi vardı. Özellikle bizim sergimize çok büyük bir ilgisi vardı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2024
13:23
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DEĞİŞTİ
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DEĞİŞTİ
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Bingöl'ün de aralarında olduğu 11 üniversitenin rektörü değişti. Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Erdal Çelik atandı. Yeni Rektör Çelik kimdir? Akademik kariyeri nedir? Detaylar haberimizde…
24.07.2024
16:47
BİNGÖL`DE BIÇAKLI DEHŞET: 2 ÖLÜ 7 YARALI
BİNGÖL'DE BIÇAKLI DEHŞET: 2 ÖLÜ 7 YARALI
Bingöl'de madde bağımlısı olduğu belirtilen Emircan Z. adlı şahıs, dehşet saçtı. Önüne gelene sataşıp bıçakla saldıran şahıs, 9 kişiyi yaraladı. 2 kişi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
24.07.2024
14:11
BİNGÖL.DE BIÇAKLI SALDIRI ÇOK SAYIDA YARALI VAR
BİNGÖL.DE BIÇAKLI SALDIRI ÇOK SAYIDA YARALI VAR
Bingöl'ün Yenişehir Mahallesi'nde bir grup tarafından gerçekleştirilen bıçakla saldırıda 10 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.07.2024
14:38
SORUMSUZLUĞUN BÖYLESİ!
SORUMSUZLUĞUN BÖYLESİ!
Genç İlçesi Kültür Mahallesi'nde kapağı açık haldeki elektrik panosu tehlike saçarken, Tedaş yetkililerinin önlem almaması ise vatandaşların tepkisine neden oluyor.
22.07.2024
14:03
GENÇ, KAVRULACAK!
GENÇ, KAVRULACAK!
Genç ilçesinde hafta içi itibari ile sıcaklıklar artacak, termometreler 42 dereceyi gösterecek. Uzmanlar, kavurucu sıcaklar için dikkatli olunması tavsiyesinde bulunuyor.
22.07.2024
12:49
MİLLET KAFESİ HİZMETE AÇILDI
MİLLET KAFESİ HİZMETE AÇILDI
Genç Belediyesi tarafındanMillet bahçesinde açılan Millet Kafesi, özellikle aileler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın