30 Mart 2026 Pazartesi

FİDANLARIN YÜZDE YÜZÜ TUTTU

Tarım ve Orman Bakanlığı, Geleceğe Nefes Seferberliği kapsamında Türkiye genelinde dikilen 11 milyonu aşkın fidanın yüzde 95'inin tuttuğunu bildirirken, Genç ilçesi Doğanca Köyü yakınlarında dikilen 10 Bin fidanın ise yüzde yüz tuttuğunu açıkladı.

28 OCAK 2020 SALI 12:54
0
1931
0
AA aa
FİDANLARIN YÜZDE YÜZÜ TUTTU

Tarım ve Orman Bakanlığınca 11 Kasım 2019'da Türkiye genelinde Geleceğe Nefes seferberliği kapsamında başlattığı fidan dikim etkinliği büyük ilgi görmüş ve ülke genelinde 11 milyonun üzerinde fidan dikimi gerçekleştirilmiş, Genç ilçesinde ise yetkililerin ve vatandaşların desteğiyle 10 Bin adet fidan toprakla buluşturulmuştu.

Fidan dikim etkinliğinin ardından bakanlık talimatıyla il müdürlüklerince yapılan kontroller sonucunda Türkiye genelinde dikilen fidanların yüzde 95'i tuttuğu ve Genç ilçesinde ise bu oranın yüzde 100 olduğu belirlendi.

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Twitter hesabından Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda dikilen fidanların gelişiminin, aynı kuruma bağlı ekiplerce izlendiğine işaret edilen paylaşımda, "11 milyonu aşkın fidan yüzde 95 oranında tutmuş ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:09
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
26.03.2026
18:39
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştırdı.
26.03.2026
18:29
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN`DEN  DEV BİR ADIM
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN'DEN DEV BİR ADIM
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dev bir adım attı.
26.03.2026
18:21
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü şirketlerinden Aksa Elektrik, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve enerji bilincini aşılamak amacıyla 'Geleceğin Enerjisi' resim yarışmasını başlattı. 7-10 yaş arası çocukların katılımına açık olan yarışma için başvurular 25 Mart itibarıyla alınmaya başlandı.
26.03.2026
18:12
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN`DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
18:05
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın