27 Aralık 2025 Cumartesi

FKA Turizm ve Tanıtım Çalışmalarına Devam Ediyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) turizm potansiyelini ortaya çıkararak artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

11 HAZİRAN 2021 CUMA 09:26
3
1610
0
AA aa
FKA Turizm ve Tanıtım Çalışmalarına Devam Ediyor

Bölgenin sanayi, ticaret ve sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik yapılan çalışmaların yanında turizm ve tanıtıma yönelik de önemli çalışmalara imza atan Fırat Kalkınma Ajansı, son olarak sosyal medya fenomenlerini bölgeye getirdi.

Yaklaşık 10 gün süren program kapsamında Malatya'da Somuncu Baba Külliyesi, Günpınar Şelalesi, Girmana Vadisi, Elazığ 'da Palu, Harput, Hazar Gölü, Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları, Bingöl'de Çır Şelalesi, Yüzen Adalar, Ilıcalar, Tunceli'de Munzur Gözeleri, Munzur Vadisi gibi turistik yerler başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanları gezen sosyal medya fenomenleri bol bol fotoğraf ve video çekimi gerçekleştirdiler.

Çektikleri görselleri sosyal medya hesaplarından paylaşan sosyal medya fenomenleri takipçilerini gezmeleri için bölgeye davet ettiler.

SendeGitmelisin Sosyal Medya Platformu Yöneticisi Osman Yeşilbaş, Fırat Kalkınma Ajansının Fırat'ı Keşfet Projesi kapsamında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini on günlük program kapsamında tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yeşilbaş, programın çok güzel geçtiğini belirterek, “Türkiye'nin bu güzelliklerini, doğasını, insanını burada yerinde görmek bizi çok etkiledi. Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarından çok etkilendik. Çok Beğendik. Ayrıca Malatya'da her köşe başında bir müze çıkacakmış gibi bir durum var. Doğası da çok güzel. Levent Vadisi ve Darende ilçesi yine bizi çok etkiledi” diye konuştu.

SenBanaBaksana sosyal medya platformu sahibi İnci Aşık da TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirterek, herkesin gelip ziyaret etmesi, görmesi ve gezmesi tavsiyesinde bulundu.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ise TRB1 Bölgesi illerinin bulunduğu toprakların çok verimli olduğunu söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
15:28
REGAİP KANDİLİ PROGRAMI İDRAK EDİLDİ
REGAİP KANDİLİ PROGRAMI İDRAK EDİLDİ
Genç'te Regaib Kandili programları yoğun katılımla idrak edildi
26.12.2025
15:19
LÖSEV`DEN BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ`NDE  ANLAMLI ETKİNLİK
LÖSEV'DEN BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NDE ANLAMLI ETKİNLİK
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
26.12.2025
15:14
METEOROLOJİ `DEN BİNGÖL`E YOĞUN KAR UYARISI
METEOROLOJİ 'DEN BİNGÖL'E YOĞUN KAR UYARISI
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
26.12.2025
15:08
CEZAEVLERİNDEN TAHLİYELER BAŞLADI
CEZAEVLERİNDEN TAHLİYELER BAŞLADI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
26.12.2025
15:04
JANDARMA`DAN SON BİR HAFTADA 29 OLAYA MÜDAHALE
JANDARMA'DAN SON BİR HAFTADA 29 OLAYA MÜDAHALE
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
24.12.2025
12:46
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın