18 Nisan 2024 Perşembe

GENÇ BELEDİYESİNDEN TARİHİ KARAR!

Genç Belediyesi Meclisinde önemli bir karara imza atıldı. Alınan karara göre ana cadde olarak tabir edilen bölgelere kahvehane açılması yasaklandı.

16 EKİM 2021 CUMARTESİ 12:07
1
1878
0
AA aa
GENÇ BELEDİYESİNDEN TARİHİ KARAR!

İşsizliğin en büyük örnekleri arasında yer alan kahvehanelerin çokluğu Genç ilçesinin en büyük sorunları arasında yer alırken, Genç Belediye Başkanlığı da bunun önüne geçmek için ana cadde üzerine kahvehane ve fırın açılmasını yasakladı.

Alınan Meclis kararı gereğince, Cumhuriyet Caddesi, Bingöl Caddesi ve Diyarbakır Caddesi güzergahı üzerine artık kahvehaneler için ruhsat verilmeyecek. Daha önceki yıllarda verilen ruhsatlara herhangi bir müeyyide uygulanamadığından şu anda bu caddeler üzerindeki kahvehaneler faaliyetlerini sürdürebilecek. Ancak kahvehanelerin kapanması durumunda bir daha ruhsat verilmeyecek. Mevcut kahvehaneler faaliyetlerine devam edebilecek ancak yeni kahvehane açılmasına izin verilmeyecek.

"MECLİSTE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ"

Genç Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar şöyle; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 19/12/2014 tarih ve 2014/26 nolu genelgesi ve İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler Genel Müdürlüğünün 711888-46250-1761 sayı ve 221011/2015 tarihli yazısına istinaden yol güzergahlarında ve kaldırımlarda görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi ve kentlerimize görsel kimlik kazandırması amacıyla tedbirlerin alınması, alınan tedbirler kapsamında gerekli düzenlemelerin yapılması, yapılara düzenlenen belgelerin bu kapsamda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilmesi ile ilgili esaslar göz önüne alınarak; a)Cumhuriyet Caddesi, Bingöl Caddesi, ve Diyarbakır Caddesi üzerinde yola bakan kısmına kapısı veya içeri görünebilecek camekanı bulunan kıraathane, çay ocağı ve kafe işletmelerine yeni işyeri açma ruhsatı verilmemesi ve ruhsat yenileme işlemlerinde iş yeri açma ve ruhsat yenileme yönetmeliğinin 8. maddesine dayanarak söz konusu Cumhuriyet Caddesi, Bingöl Caddesi, ve Diyarbakır Caddelerinde ruhsat yenilemelerinin yapılmaması.b) İlçe geneli yeni açılacak fırınlarda tezgah altı kabul edilmemek kaydı ile en az 4 metreküplük odun deposunun bulunması şartı konulmasına oy birliği ile kabul edildi" ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın