29 Mart 2026 Pazar

GENÇ DEPREM MAĞDURLARINA KUCAK AÇTI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, Genç'te ki okul yurtlarında misafir ediliyor. Depremzedelerin günlük bütün ihtiyaçları burada karşılanırken, talepleri de Kaymakamlık koordinesinde yerine getiriliyor.

15 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 16:38
1
1722
0
AA aa
GENÇ DEPREM MAĞDURLARINA KUCAK AÇTI

6 Şubat gece 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, yine aynı gün içerisinde Elbistan ilçesinde de 7.6 şiddetindeki iki büyü deprem, 10 ilde yıkıma neden oldu. Asrın felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, yine binlerce vatandaşımız da yaralandı.
Bir yandan deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremin yaraları sarılıyor. Afet bölgesinde evi yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, çevre il ve ilçelerde ki yurtlarda misafir edilmeye başlandı.
Genç ilçesine getirilen 46 vatandaş, Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu yurdunda misafir ediliyor. Depremzedelerin günlük bütün ihtiyaçları burada karşılanırken, talepleri de Genç Kaymakamlığı koordinesinde yerine getiriliyor.
"ALLAH DEVLETİMİZİ BAKİ KILSIN"
Adıyaman'dan gelen ve depremde adeta küçük kıyameti yaşadıklarını aktaran 4 çocuk annesi Filiz akbaş, “Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Halen depremler devam ediyor. Kendimizi Genç ilçesine attık. Yurt çok güzel. Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizi baki kılsın" şeklinde konuştu.
"BİZ DEVLETİMİZDEN RAZIYIZ ALLAH DA RAZI OLSUN"
Sarıbudak köyünde ki evlerinin ağır hasarlı olmasından dolayı kaymakamlığın kendilerini buraya getirdiğini ifade eden Ahmet Filiz ise, “Allah devletimizden razı olsun. Bize yer verdiler. Çok memnunuz. Allah razı olsun. Burada rahatız. Yemeğimiz ve her şeyimizi veriyorlar. Biz devletimizden razıyız Allah'ta razı olsun" dedi

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:09
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
26.03.2026
18:39
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştırdı.
26.03.2026
18:29
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN`DEN  DEV BİR ADIM
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN'DEN DEV BİR ADIM
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dev bir adım attı.
26.03.2026
18:21
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü şirketlerinden Aksa Elektrik, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve enerji bilincini aşılamak amacıyla 'Geleceğin Enerjisi' resim yarışmasını başlattı. 7-10 yaş arası çocukların katılımına açık olan yarışma için başvurular 25 Mart itibarıyla alınmaya başlandı.
26.03.2026
18:12
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN`DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
18:05
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın