14 Mayıs 2024 Salı

GENÇ'E HAYIRLI YATIRIM!

Gençli hemşerimiz İşadamı Abdurrahim Özge hayırlı yatırımlara öncülük etmeye devam ediyor. İlçeye kazandırılan doğalgaz projesinde büyük emekleri olan Özge, şimdi de hayırlı bir yatırım daha yaparak 4 derslikli anaokulu ve cami yaptıracak.

11 AĞUSTOS 2021 ÇARŞAMBA 11:38
2
2603
0
AA aa
GENÇ`E HAYIRLI YATIRIM!

Genç ilçesinin doğalgaza kavuşmasında büyük emek harcayan ve her bayramda binlerce aileye gıda kolileri dağıtarak hayırlı işlere imza atan Abdurrahim Özge, ilçe merkezine camii ve anaokulu yapmak için kolları sıvadı. İlçe merkezinde yaptırılacak olan 2 katlı modern ana okulu, asansörlü ve 4 derslikli olacak. 1986 yılında yapılan ve artık ihtiyaca cevap vermeyen Merkez şube camii ise yıktırılıp yerine yenisi yapılacak. Yeni yapılacak olan camii projesinin altında Kuran kursunun yanı sıra konferans salonu da olacak ve gençlik merkezi olarak hizmet verecek. Hayırsever işadamı tarafından yapılacak olan Anaokulunun 2022-2023 Eğitim -Öğretim yılına yetiştirilmesi planlanırken, Camiinin ise 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci öncülüğünde gerçekleştiren ve Genç Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan protokol törenine, Genç Kaymakamı Arif Gül,  Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Jandarma Komutanı Abdurahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Müftüsü Ahmet Süzen, İş adamı Abdurrahim Özge'nin yanı sıra kurum amirleri katıldı.

Yapılan konuşmalar ve duanın ardından 4 derslikli anaokulu ve camiinin protokolü imzalandı.

VALİ EKİNCİ: "HAYIRLI YATIRIMLAR İÇİN ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ UMUYORUM"

Hakikaten bugün hayırlı ve güzel bir iş için buradayız. Hem din hizmetleri anlamında yeni bir ibadethanenin yapımı hem de eğitim hizmetleri alanında yeni bir dört derslikli anaokulu yapımı için protokol imzaladık. Bu protokol eminim ki Bingöl'de hayırlı yatırımlar için örnek teşkil edecektir. Çünkü Bingöl'ün gerçekten de çok seçkin iş adamları var. Malumunuz olduğu üzere  birçoğu şehir dışında ikamet ediyor ve ticari hayatlarını da orda sürdürüyorlar. Ben böylesine örnek bir tavır sergilediği için bu hayırlı yatırımın diğer iş insanlarımıza örnek olmasını da dileyerek Abdurrahim beye teşekkür ediyorum. Malumunuz olduğu üzere en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Dolayısıyla da eğitime yapılan yatırım diğer yatırımlardan daha fazla öneme sahiptir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın çok daha modern binalarda eğitim almasına imkan sağlayacak  olan Abdurrahim Özge ve ailesine hasetten şükranlarımı sunuyorum. Genç İlçemize hayırlı uğurlu olsun inşallah. 

 BAŞKAN DİRİK: "İLÇEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

İlçeye sunduğu katkılarından ötürü İşadamı Abdurrahim Özge'ye teşekkür eden Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, "Genç Belediye Başkanı olarak Abdurahhim beye çok teşekkür ediyorum.  Gerek ilçemize kazandırılan doğalgaz hizmetinde gerekse bugün ilçemize kazandıracağı Camii ve Anaokulu için. Benim her zaman dile getirdiğim ve önemsediğim konulardan biri de siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının ortak manada el birliğiyle çalışması ve hizmet üretmeye çalışmasıdır. Eğer bu üç  dinamik ortak hareket eder ve hizmete odaklanırsa o il veyahut ilçe kendiliğinden gelişir ve yaşanılabilir bir yer olur. Tekrardan kendisine ilçemize kazandırdığı hizmetler için Abdurrahim Özge beye şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah" dedi.

KAYMAKAM GÜL: "BU GİBİ HAYIRLI YATIRIMLAR DAHA FAZLA OLMALI"

Genç orjini olup il dışında ticaret ve sanayi sektöründe hizmet veren yatırımcılardan sürekli bu  gibi hayırlı yatırımları beklediklerini ifade eden Kaymakam Arif Gül, "Genç ilçesinin Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere batı illerinde çok büyük bir insan popülasyonu var. Bu vesile ile Genç orjini olup il dışında ticaret ve sanayi sektöründe hizmet veren yatırımcılarımızdan sürekli bu  gibi hayırlı yatırımları beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Abdurahhim beye hem doğalgazın ilçemize kazandırılmasında hem de bugün ilçemize yapmak istediği hayırlı girişiminden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu hayırlı yardımları diğer iş insanlarımıza da örnek olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

ÖZGE: "BU TOPRAKLARA VEFA BORCUM VAR"

Genç ilçesine yaptıklarının az olduğunu daha fazlasını yapmak için çabaladığını ve vefa borcunu ödemek istediğini ifade eden hayırsever iş insanı Abdurrahim Özge; "Bugün benim için gerçekten de çok özel bir gün. Doğup büyüdüğüm topraklarda bir iş dünyasının temsilcisi olarak kendi ilçemde ilim ve bilimin anası olan eğitimin yanı sıra insanların dini görevlerini yapmak için camii yapma fırsatını bana verdiği için rabbime ne kadar hamd etsem azdır. Bu iki yatırımı yapmamda ki amacım, benim topraklara borcum var. Çünkü ben burada doğdum ve bu ilçede büyüdüm. 40 yıldan bu yana da Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerek turizm alanında gerekse enerji ve inşaat anlamında  hizmet ediyor ve yanımızda da çok şükür ki yaklaşık 3 Bin kardeşimize istihdam sağlıyoruz. Gerçektende ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü çok heyecanlıyım ve rabbime her zaman dua ediyorum inşallah daha fazlasını yapayım diye. İnşallah yapacağımız Anaokulunun temelini önümüzdeki sene atıp 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Camimiz de 2024 yılında hemşerilerimizin hizmetinde olacaktır. Rabbim hayırlı ve uğurlu etsin inşallah" şeklinde konuştu

HABER: SİNAN ATAN

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:53
BİNGÖL`DE KAMU VE ÖZEL İŞLETMELERE  KAMERA ZORUNLULUGU
BİNGÖL'DE KAMU VE ÖZEL İŞLETMELERE KAMERA ZORUNLULUGU
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
11.05.2024
20:21
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF`TAN ELENDİ
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF'TAN ELENDİ
Bingöl 1. Amatör Ligde mücadele eden Genç Demirspor, play off'larda elendi. Büyük Bingölspor maçına çıkmayan Demirspor, Kuzgunlar'ı sampiyonluktan ederken, Hükmen galip gelen Büyük Bingölspor ise şampiyon oldu ve Bal Ligi için baraj maçı oynamaya hak kazandı.
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın