12 Mayıs 2024 Pazar

GENÇ'TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Genç'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi genç' te kutlandı. Tören hava şartları nedeniyle İlçe kültür merkezin'de gerçekleşti.

29 EKİM 2021 CUMA 13:50
1
878
0
AA aa
GENÇ`TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Törene  Genç İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoglu, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Genç İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Mustafa Deniz Işılar  Cumhuriyet Başavcısı Mustafa Yaldızlı, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasıyla devam etti.

Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Kaymakam Yusuf Kaptanoglu , Cumhuriyet'in herkesi bir araya getiren tarihin en önemli kararı olduğunu vurguladı.

Kaymakam Kaptanoglu, “Cumhuriyet, hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararıdır. 98 yıl önce bu topraklarda yaşayanların hep birlikte verdikleri bir ve beraber yaşama kararıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı bir ‘birlikte yaşama projesi', bir ‘millet sözleşmesi'dir. Elbette cumhuriyet bizler için kuru bir sözleşmeden ibaret değildir. Bizim için cumhuriyet, binlerce yıllık köklü kültür ve medeniyet birikimimizden ilhamla, binlerce yıllık tecrübeden hareketle kurulmuş muazzam bir çatıdır. Bu çatı binlerce yıllık birikimin, binlerce yıllık tecrübenin, binlerce yıllık töremizin üzerinde yükselmiştir.  Cumhuriyetimizin harcında ülkenin en ücra köşesine yol, su, elektrik götürmek için kıt kaynaklarla kurulmuş okullardan mezun genç mühendislerimizin emekleri vardır. Cumhuriyetimizin harcında, gitmesek de gelmesek de bizim olduğunu düşünerek avunduğumuz uzak köylerinde, mezralarında, eğitime ve bilgiye ulaşabilsinler diye çocukların üzerine titreyen öğretmenlerimizin azmi, fedakarlığı ve öpülesi elleri vardır. Cumhuriyetimizin temellerinde, tek bir çocuk hastalıktan ölmesin diye yollara düşmüş, doktorlarımızın, hemşirelerimizin, ebelerimizin çabaları vardır. Cumhuriyetimizin mayasında, hukuk ve adaletin ülkenin her köşesinde güneş gibi ışıması için hayatlarını adayan genç hukukçularımızın emeği vardır. Cumhuriyetimizin damarlarında akan kanda, yurdun dört bir yanında güçlü yarınlarımız için gece gündüz çalışan ve üreten işçilerimizin göz nuru vardır, alın teri vardır. Cumhuriyetin harcında bu milletin kanı, canı, cesareti ve hürriyet aşkı vardır. Bağımsızlığını kaybetmektense canını vermeyi göze alan, Malazgirt'ten 15 Temmuz'a, yüzbinlerce Mehmetçiğin kanı vardır” dedi.

Törende öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirleri okuması, ödül töreni, halk oyunları , oratoryo gösterisinin ardından ilçedeki okullarda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Yusuf Kaptanoglu, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ve İlçe Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Yaldızlı tarafından hediyeler ve madalyalar verildi.

Tören, bayrak geçişiyle birlikte sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2024
20:21
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF`TAN ELENDİ
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF'TAN ELENDİ
Bingöl 1. Amatör Ligde mücadele eden Genç Demirspor, play off'larda elendi. Büyük Bingölspor maçına çıkmayan Demirspor, Kuzgunlar'ı sampiyonluktan ederken, Hükmen galip gelen Büyük Bingölspor ise şampiyon oldu ve Bal Ligi için baraj maçı oynamaya hak kazandı.
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın