23 Şubat 2026 Pazartesi

GÖZLER HASEREK'TE

Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi.

29 ARALIK 2025 PAZARTESİ 18:15
0
650
0
AA aa
GÖZLER HASEREK`TE

Bingöl'de son günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte gözler, kentin kış turizminde dışarıya açılan penceresi konumundaki Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi. Mekanik sistemlerde yaşanan sorunların giderildiği, ruhsat süreçlerinin tamamlandığı ve güvenlik eksiklerinin ortadan kaldırıldığı tesiste sezon hazırlıkları tamamlandı.

Rakımı 2 bin 238 metre olan bölgede kar kalınlığı 20 santimetrenin üzerine çıkarken, çarşamba ve perşembe günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte pistlerin kayak için ideal seviyeye ulaşması bekleniyor. Kar kalınlığının beklenen seviyeye ulaşması halinde Hesarek'in hafta sonu itibarıyla kayak severleri ağırlamaya başlaması öngörülüyor.

TESİSLER SEZONA HAZIR

2015 yılında hizmete giren ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin öne çıkan kayak merkezleri arasında yer alan Hesarek;

  • 1600 metre uzunluğundaki pistleri,
  • Telesiyej, teleski ve babylift mekanik sistemleri,
  • 35 odalı, 70 yatak kapasiteli otel binası,
  • Kafeterya ve dinlenme alanlarıyla

hem profesyonel hem de amatör kayakçılara konforlu bir kış deneyimi sunuyor.

Son kontrollerle birlikte mekanik sistemlerin testleri tamamlanırken, yangın güvenliği kapsamında yeni yangın merdiveni yapıldı, alarm sistemleri yenilendi ve acil durum planları güncellendi. Böylece tesisin sezona güvenli ve eksiksiz şekilde girmesi sağlandı.

Bölge İllerden Tur Akını Bekleniyor

Her yıl Bingöl başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Hesarek Kayak Merkezi'nde, bu sezon da özellikle hafta sonları tur organizasyonlarıyla yoğunluk yaşanması bekleniyor. Ailelerin vakit geçirebileceği piknik alanları ve sosyal alanlar da kış turizmine ayrı bir renk katıyor.

Kış Turizmi İçin Moral Deposu Hesarek Kayak Merkezi'nin açılmasıyla birlikte Bingöl'de hem turizm hem de yerel ekonomi açısından hareketli bir kış sezonu bekleniyor. Kar yağışıyla beyaza bürünen dağlar, kente gelen ziyaretçiler için kartpostallık görüntüler sunarken, kayak tutkunları da sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyor.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.02.2026
16:48
BAŞKAN TARTAR UYGULAMAYA  RAMAZAN SONRASI HAYATA GEÇECEK
BAŞKAN TARTAR UYGULAMAYA RAMAZAN SONRASI HAYATA GEÇECEK
Genç Belediyesi, ilçedeki su yönetimi, çevre düzeni ve trafik güvenliğine dair uygulamaları Ramazan ayı sonrasında hayata geçirecek.
22.02.2026
16:37
UMUT KERVANIN`DAN  RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
UMUT KERVANIN'DAN RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi, muhtaç ve yetim aileler için yardım çalışmalarını başlattı. Dernek, bu yıl artan başvurulara dikkat çekerek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
22.02.2026
16:28
DOLANDIRICILIK OPERASYONU
DOLANDIRICILIK OPERASYONU
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 9 ili kapsayan dolandırıcılık operasyonunda, 'Forex yatırım danışmanlığı' vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlenen 16 şüpheli tutuklandı. Mali incelemelerde yaklaşık 947 milyon TL'lik para trafiği tespit edildi.
20.02.2026
15:18
UYUŞTURUCU OPERASYONU 1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
20.02.2026
15:09
RAMAZAN AYINA YÖNELİK  FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ
RAMAZAN AYINA YÖNELİK FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
20.02.2026
14:59
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ`NDE  NA`T-I ŞERİF  YARIŞMASI
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NDE NA'T-I ŞERİF YARIŞMASI
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın