26 Mart 2026 Perşembe

GURBETÇİ HEMŞERİMİZDEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

İsveç'te yaşayan ve yaz tatili için memleketi Genç ilçesine gelen Haşim Güner, örnek bir davranışa imza att

07 EYLÜL 2025 PAZAR 17:10
0
969
0
AA aa
GURBETÇİ HEMŞERİMİZDEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

isveç'te yaşayan ve yaz tatili için memleketi Genç ilçesine gelen Haşim Güner, örnek bir davranışa imza attı. İlçe merkezine bağlı kırsal alanda yürüyüş yaptığı sırada doğaya gelişigüzel atılmış çöpleri fark eden Güner, eline çöp torbası alarak çevre temizliği yaptı.

Güner, topladığı plastik şişe, cam, poşet ve çeşitli atıkları yol kenarında sergileyerek vatandaşlara çevre konusunda farkındalık mesajı vermek istedi. “Doğa hepimizin ortak evidir. Birkaç dakikalık kolaylık için yere atılan çöpler, yıllarca kaybolmuyor ve hem çevreye hem de canlılara zarar veriyor” diyen Güner, herkesi daha duyarlı olmaya davet etti.

Çevre temizliğinin sadece belediye ya da kamu kurumlarının görevi olmadığını vurgulayan Güner, “Her birey sorumluluk sahibi olmalı. Bir yabancı ülkeye gittiğimizde çevreye karşı gösterdiğimiz özeni, kendi memleketimizde de göstermeliyiz. Temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek demektir” ifadelerini kullandı.

Özellikle yaz aylarında piknik alanları ve yol kenarlarının çöp yığınlarına dönüştüğünü hatırlatan Güner, doğaya bırakılan her atığın geri dönüşünün yıllar aldığını belirterek şunları söyledi:
“Bir plastik şişenin doğada kaybolması yüzlerce yıl sürüyor. Oysa biz onu çöpe atarak geri dönüşüme kazandırabiliriz. Hem doğamız korunur hem de ekonomiye katkı sağlanır. Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras, tertemiz bir doğadır.”

Haşim Güner'in bu örnek davranışı çevredeki vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Güner, bu tür küçük ama anlamlı hareketlerin toplumda büyük farkındalık oluşturacağını ifade ederek, özellikle genç neslin çevre bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:04
BİNGÖL İHH`DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
BİNGÖL İHH'DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
11:35
BİNGÖL`DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
BİNGÖL'DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
25.03.2026
11:28
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi
23.03.2026
12:57
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
Bingöl'de tedavi gören 25 günlük bebek, hayati risk taşıyan rahatsızlık şüphesiyle ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Minik hasta için sağlık ekipleri seferber oldu.
23.03.2026
12:50
3  YENİ SAĞLIK HİZMET  BİNASI İHALE EDİLYOR
3 YENİ SAĞLIK HİZMET BİNASI İHALE EDİLYOR
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
23.03.2026
12:43
SON SEFERLERİN ARDINDAN  14 AY SÜREYLE KAPATILDI
SON SEFERLERİN ARDINDAN 14 AY SÜREYLE KAPATILDI
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın