20 Mayıs 2024 Pazartesi

HANGÄ° DERDE DERMAN OLACAK?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı destek paketini eleştiren DEVA Partisi İl Başkanı Kovalar; Esnafa kira yardımı olarak büyük şehirlerde 750 TL küçük şehirlerde ise 500 TL olarak açıkladı. Açıklanan kira yardımının hangi esnafın derdine derman olacağını açıkçası merak ediyoruz.

21 ARALIK 2020 PAZARTESÄ° 15:16
0
1407
0
AA aa
HANGÄ° DERDE DERMAN OLACAK?`

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından geçtiÄŸimiz günlerde açıklanan destek paketleri, muhalefetin eleÅŸtiri odağı oldu. Bingöl DEVA Partisi Ä°l BaÅŸkanı Mikail Kovalar, destek paketinin ihtiyaçları karşılamayacak kadar az olduÄŸunu belirtti.

“KAYDA DEÄžER HÄ°BE DESTEĞİ VERMELÄ°DÄ°R”

Kovalar; “ Vicdan sahibi olan herkese soruyorum, dükkânını kapatmış bir esnaf 750 TL ile hangi ihtiyacını karşılayacak. BirikmiÅŸ kirasını mı ödeyecek, faturalarını mı ödeyecek, kredilerini mi ödeyecek, yoksa evine ekmek mi götürecek? Hükümetin acilen esnafa ve esnafın yanında çalışan iÅŸçilere kayda deÄŸer hibe desteÄŸi vermelidir.  Esnaf ve iÅŸçilerin kredi borçlarının faizsiz 2 yıl erteleyip, bu zor süreci en az zararla kapatmalarını saÄŸlamalıdır. Bu kötü gidiÅŸata müdahale edilmedi takdirde pandemi sonrası iflas edip, borç batağına girmiÅŸ binlerce esnaf ve bunun yanında iÅŸsiz kalan vatandaÅŸlar ortaya çıkacaktır. Ki, bu 750 TL kira yardımı büyük ÅŸehirlerdeki esnafa verileceÄŸini, Bingöl'deki esnafa 500 TL kira yardımı yapılacağını da vurgulamak istiyorum. BahsetmiÅŸ olduÄŸum giderleri Bingöllü esnafımız 500 TL ile nasıl karşılayacak?” diye sordu.

“SORUN YOK DÄ°YENLERÄ° SAHAYA DAVET EDÄ°YORUM”

Esnafı ziyaret davetinde bulunan Kovalar; “Esnafın sorunu yok diyenleri esnafları ziyaret edip, sorunun olup olmadığını sahada bizzat sorunlarla baÅŸ baÅŸa bırakılan esnaftan öÄŸrenmeleri için davet ediyorum. Esnaf ve vatandaÅŸtan uzak durup, koltuk da oturarak sorunları görmezden gelmek, esnafın sorunu yok demek çözüm deÄŸil çözümsüzlük olduÄŸunun kanıtıdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

VALÄ°, BELEDÄ°YE BAÅžKANI, TÄ°CARET VE ESNAF ODALARI BAÅžKANLARINA TOPLANTI ÇAÄžRISI!

Kovalar, açıklamasının devamında ÅŸu sözlere yer verdi: “Ä°leriki dönemde Bingöl'de bir enkaz görmemek için sahada aldığımız sorun ve çözüm önerileri için Valimizi, Belediye BaÅŸkanını, Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı ile Esnaf Sanatkârlar Odası BaÅŸkanını toplantıya davet ediyorum. Sahada yapmış olduÄŸumuz ziyaretler sonucunda tespit ettiÄŸimiz sorun ve bu sorunlara karşılık çözüm önerilerimizi iletmek, esnafımıza rahat bir nefes aldırtmak istiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2024
19:27
BİNGÖL İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
BİNGÖL İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
20.05.2024
14:44
BAL LÄ°GÄ°NE HAKSIZ VEDA
BAL LÄ°GÄ°NE HAKSIZ VEDA
Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Muratspor, ligi 43 puanla 5.sırada tamamlamasına rağmen küme düştü. Maddi imkansızlıklara rağmen büyük başarı elde eden ve tüm kesimlerin takdirini toplayan Muratspor'un uygulanan statü gereği küme düşmesi ise Federasyon'a tepkileri de beraberinde getirdi.
20.05.2024
13:34
DİŞİ ASLANLARDAN TARİHİ BAŞARI
DİŞİ ASLANLARDAN TARİHİ BAŞARI
Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına vadisinde düzenlenen İntercity Rafting 2024 Türkiye Şampiyonası'nda Genç Murat Aslanlarıspor kulübünün U19 kadın takımı Fırtına Deresi'nin çılgın sularında sert mücadele ederek Türkiye 2. olup Milli takımda B takım olmaya hak kazandı.
20.05.2024
13:02
ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Genç ilçesine bağlı Çevirme, Sarısaman, Yazkonağı, Yolaçtı ve Sağgöze grup köy yollarında çalışmalar devam ederken, Kaymakam Muhammet Güzel'de çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
20.05.2024
11:09
YIL SONU SERGÄ°SÄ° BEÄžENÄ° TOPLADI
YIL SONU SERGÄ°SÄ° BEÄžENÄ° TOPLADI
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Şehit Murat Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıl sonu sergisini ziyaret ederek, öğrencilerin projelerini inceledi.
19.05.2024
14:24
BİNGÖL VERGİ TAHSİLATINDA GERİDE KALDI
BİNGÖL VERGİ TAHSİLATINDA GERİDE KALDI
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın