15 Mayıs 2025 Perşembe

HASTANE'DE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Genç ilçe Devlet Hastanesinde doğal afet ve diğer acil durumlarda yapılacaklar kapsamında tatbikat gerçekleştirildi.

22 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA 17:30
1
1685
0
AA aa
HASTANE`DE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Genç İtfaiye Müdürlüğü eğitim birimi ve sivil savunma uzmanlığınca tüm hastane çalışanlarına yönelik sivil savunma, doğal afetler, hasta tahliyesi, kırmızı kod ve yangın tedbirleri konulu eğitim kapsamında Genç Devlet hastanesinde tatbikat yapıldı.

Olası bir afet ve depremde gerçekleştirilecek kurtarma ve tahliye çalışmalarının canlandırıldığı tatbikatta, birimlere eğitimler uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra hastanedeki yangın söndürme cihaz, araç ve gereçlerinin nasıl kullanılacağı konuları personellere aktarıldı.

Ayrıca yüksek katlarda mahsur kalan yaralıların kurtarılması, enkazda mahsur kalanların kurtarılması, acil servisin dış mekanda organizasyonu ve tiraj alanlarının oluşturulması ile beraber hastane yangın otomasyonunun denenmesi ve çalışır halde olması konuları da uygulamalı olarak tatbik edildi.

Başarı ile tamamlanan tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Genç Devlet Hastanesi Müdürü Nurullah Devran, “Sadece sağlık alanında değil bu tür doğal afet anlarında da ne kadar hazırlıklı olduğumuzu anlamak için bu tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Tatbikat sürecinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
13:55
OTO HIRSIZLARI YAKALANDI
OTO HIRSIZLARI YAKALANDI
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
15.05.2025
13:49
BİNGÖL UMUT KERVANI`NA DEPREM SEMİNERİ
BİNGÖL UMUT KERVANI'NA DEPREM SEMİNERİ
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
14.05.2025
19:08
GENÇ`TE 41 TAŞINMAZ İÇİN İHALE BAŞLADI
GENÇ'TE 41 TAŞINMAZ İÇİN İHALE BAŞLADI
Genç ilçesinde Milli Emlak Şefliği tarafından 41 taşınmazdan 16'sının ihalesi bugün yapılırken, geriye kalan 35 taşınmazın ihaleleri ise yarın ve Cuma günü yapılacak.
14.05.2025
18:38
ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DENETLENDİ
ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DENETLENDİ
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
18:28
BİNGÖL`DE İZİNSİZ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINA CEZA YAGDI
BİNGÖL'DE İZİNSİZ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINA CEZA YAGDI
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
18:24
BİNGÖL`DE MAYIS AYINDA KAR ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ
BİNGÖL'DE MAYIS AYINDA KAR ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın