09 Şubat 2026 Pazartesi

HAYIR SEVER İŞ İNSANI BORÇ DEFTERLERİNİ SIFIRLADI

Önceki yıllarda Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı,gelenegi bozmadı.

20 MART 2025 PERŞEMBE 16:15
0
824
0
AA aa
HAYIR SEVER İŞ İNSANI BORÇ DEFTERLERİNİ SIFIRLADI

Her yıl geleneksel olarak Bingöl ve Genç'te alışveriş kartları dağıtıp mahalle bakkallarındaki borç defterlerini sıfırlayarak yoksullara çare olan Gençli hayırsever İş İnsanı Cevdet Ateş, geleneği bu yıl da sürdürdü. Yapılan yardımlardan ötürü ortak açıklama yapan mahalle muhtarları: “Rabbim kendisinden razı olsun, bu davranışının diğer iş adamlarımıza da örnek olmasını diliyoruz” dediler. 

Son yıllarda Bingöl merkez ve Genç ilçesinde yaptığı yardımlarla adından söz ettiren hayırsever iş insanı Cevdet Ateş, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı.

Önceki yıllarda Bingöl ve Genç genelinde binlerce Ramazan kolisi dağıtan hayırsever hemşerimiz Ateş, yine yoksulun bakkal borcunun ödenmesi, Kur'an Kurslarına yardım, dar gelirli öğrencilere burs ve engellilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar gibi çok sayıda farklı alanda hayır işlerinde bulundu.

Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.

ESNAFLARDAN ATEŞE TEŞEKKÜR:“Yüce Mevla kendisinden razı olsun. Her yıl kendisinin vesilesi ile çok sayıda dar gelirli ve yoksul ailelerimize ulaşıp, sıkıntılarına çare oluyoruz. Hayırsever iş insanımızın mütevaziliği, samimiyeti ve alçakgönüllülüğü bizlerde ayrı bir iz bıraktı. Allah kendisinden razı olsun. Hayırsever iş insanımızın bu tavır ve davranışlarının diğer iş insanlarına da örnek olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandılar

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:25
KGK, DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE HATAY`DA
KGK, DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE HATAY'DA
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay Valiliği'nin ev sahipliğinde Hatay'da 2 gün süren anlamlı bir buluşmaya imza attı.
07.02.2026
17:52
ZIKTE SÜRKAP`IN 5. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
ZIKTE SÜRKAP'IN 5. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
Genç'te düzenlenen programla ZIKTE SÜRKAP'ın kuruluşunun 5. yılı yoğun katılımla kutlandı.
06.02.2026
17:16
EĞİTİME DESTEK KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
EĞİTİME DESTEK KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İlçemizde yürütülen eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve planlanan çalışmaların ele alınması amacıyla Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.
06.02.2026
16:51
HÜLAKÜ`BİNGÖL`ÜN DEPREM HAZIRLIĞI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ
HÜLAKÜ'BİNGÖL'ÜN DEPREM HAZIRLIĞI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
17:45
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
SOYUT DEĞİL SOMUT ADIMLARLA 5 YILLIK GÖNÜL YOLCULUĞU
7 Şubat'ta saat 13.30'da Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın