11 Şubat 2026 Çarşamba

HAYIRDA YARIŞIN ÇAĞRISI

Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Gönülden Gönüle, Elden Ele şiarıyla hayata geçirilen ücretsiz marketten 1 haftada 120 ihtiyaç sahibi aile faydalanırken, daha fazla ailenin faydalanması için vatandaşlara yardım edin çağrısı yapıldı.

28 OCAK 2020 SALI 13:08
0
2950
0
AA aa
HAYIRDA YARIŞIN ÇAĞRISI

Genç Kaymakamlığı, Genç Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirilen "Gönülden Gönüle, Elden Ele" projesiyle ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülmeye başladı. İlk bir haftada 120 ihtiyaç sahibi aile ücretsiz markete giderek hem kıyafet hem de gıda ihtiyacını buradan karşıladı. Genç Belediyesinin tahsis ettiği eski belediye binasında açılışı gerçekleştirilen kıyafet ve gıda ürünlerinin yer aldığı markette eksikliklerin olduğunu belirten proje yürütücüsü ve Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Abdurrahman Yılmaz, Daha fazla insanımızın bu kampanyayı sahiplenmesi ve gerekli yardımı yapması gerektiğini ifade etti.

"HAYIRSEVERLER'DEN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ"

İlk 1 haftada 120 insanın faydalandığı ücretsiz marketten daha fazla insanın faydalanması için hayırseverlerden destek beklediklerini ifade eden Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Abdurrahman Yılmaz, "Gıda ve Kıyafet Market Uygulaması ile bir haftada 120 aile farklı yaş grupları için 2 Bin tür ve çeşitte (Gömlek, pantolon, mont, kazak, kaban, hırka, palto, pijama takımı ayakkabı, bot v.b) kıyafetten istifade etmiş olup ayrıca 500 kg civarında farklı gıda çeşitlerine (Çay, şeker, nohut, fasülye, mercimek, makarna, salça, sıvı yağ, zeytin, un vb) ulaşma imkanı bulmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederken bu ücretsiz marketin ihtiyaç sahibi insanlarımız için sabit bir mekan ve adres olmasını istiyoruz. Yani bizler nasıl marketten ve mağazadan ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyorsak, bu insanlarımızda bütün ihtiyaçlarını olmasa da bazı temel ihtiyaçlarını bulabilecekleri bir mekanın varlığıyla kimseye minnet etmeden kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerinin huzuru içinde olacaklar. Bu ortamı hep beraber sağlayabilir ve devam ettirebiliriz" diye konuştu.

"MALZEMELERİN HEPSİ BİTME NOKTASINA GELDİ"

Ücretsiz markete ihtiyaç sahibi ailelerin yoğun bir şekilde başvurdukları için malzeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve hayırseverlerden daha fazla destek beklediklerini ifade eden Yılmaz, "Malzemelerin hepsi bitme noktasına gelmiştir. Buna karşın ciddi manada bir taleple de karşı karşıya bulunmaktayız. Bu vesileyle evde kullanmadığımız giysilerimizi temiz ve ütülü bir şekilde buraya bırakarak katkıda bulunabiliriz. Yine gücümüze göre bir paket makarnadan tutunda bir paket çaya kadar katkı sağlayabiliriz. İlçe nüfusumuzun önemli bir kısmı gücüne göre bu katkıyı sunabilir inşallah. Hem böylece kendi ihtiyaç sahibi insanlarımızı kendi içimizde idare etmiş oluruz. Unutmayalım bizim için mühim olmayan başkası için önemli olabilir. Bizim kullanmadığımız başkasının zaruri ihtiyacı olabilir. İnşallah bu ihtiyaç sahibi insanlarımızın durumu iyi olduğunda bu defa da onlar başkalarına yardım edeceklerdir.
Bu durumu çevremizde anlatalım. Belki yardım etmek isteyip de kimselere ulaşamayan insanlara bu anlamda ön ayak olmuş oluruz. Vesile olanda yapmış gibidir inşallah. Buradaki  devir-daimi sağlamak için Rabbim bizleri muvaffak etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
18:07
KAYMAKAM GÜZEL KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
KAYMAKAM GÜZEL KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve İlçe Müftüsü Ferhat Mat ile birlikte, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yayla Şeyh Ahmet Nakşibendi Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyaret etti.
10.02.2026
17:55
EĞİTİM SENDİKALARINDAN  PROMOSYON TEPKİSİ
EĞİTİM SENDİKALARINDAN PROMOSYON TEPKİSİ
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı
10.02.2026
17:49
İŞ BİRLİĞİ  PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
10.02.2026
17:44
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
17:21
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR`IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR'IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
Lösemiyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Mevlana Ortaokulu öğrencisi Ensar Yüce, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
09.02.2026
14:29
BUNU YAPAN YANDI
BUNU YAPAN YANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın