20 Nisan 2024 Cumartesi

HELAL OLSUN SİZE!

43 yaşındaki Nevin Demir, çocuk yaşta maddi imkânsızlardan dolayı bir dönem ailesinden ayrı kalarak koruyucu aileye verildi. Sonrasında evlenen ve 2 erkek çocuğu olan Demir, Koruyucu Aile hizmeti çerçevesinde bir kız çocuğu sahiplenerek hem kız çocuğu hasretini gidermiş oldu hem de örnek bir davranış sergiledi.

20 MAYIS 2022 CUMA 11:11
0
2168
0
AA aa
HELAL OLSUN SİZE!

Bingöl'de yaşayan ve aslen Sinoplu olan 22 yıllık evli Nevin-Yücel Demir çifti, birçok aileye örnek olacak davranış sergiledi.

Çocuk yaşta ailesinin maddi imkansızlığından dolayı başka bir ailenin yanına verilen Nevin Demir, bir dönem ailesinden ayrı yaşamak zorunda kaldı.

İlkokul bitirdikten sonra biyolojik annesinin yanına giden Nevin Demir, yine maddi imkansızlıklardan dolayı sadece ilkokulu bitirebildi.

Daha sonra Yücel Demir ile tanışıp evlenen anne Demir, 2 erkek çocuk sahibi oldu. Eşinin işlerinden dolayı İstanbul'dan Bingöl'e 2 yıl önce taşınan çift, kız çocuğu hasretlerini bitirmek için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Burada kuruma evlat edinme talebiyle başvuran çift, koruyucu aile modelinden yararlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Koruyucu Aile Birimi'nden ‘Koruyucu Aile' statüsü alan çift, yaklaşık 8 ay önce bir kız çocuğuyla birlikte 3 çocuk sahibi oldu.

  “EKSİK BÜYÜDÜM, HEP ANNE VE BABA EKSİKLİĞİ VARDI”

Maddi imkanlardan dolayı bir dönem ailesinden uzak kalan, anne ve baba hasreti çeken Nevin Demir, eksik büyüdüğünü söyledi.

Anne Demir, “5 kardeştik, 5-6 yaşlarındayken ailem ben daha iyi şartlarda okuyayım diye bir dönem beni bir hanımın yanına gönderdiler. Belirli bir süre orada kaldım ve sonra ailemin yanına geri döndüm. Sonrasında dayım çocuğu olmadığı için beni alıp okutmak istedi, bir dönem de onun yanında kaldım ve sonrasında yine anneme geri döndüm. İlkokul mezunuyum devam edemedim. Eksik büyüdüm, hep anne ve baba eksikliği vardı. Yıllar sonra eşimle tanıştım, evlendik ve 2 oğlumuz oldu. 2 yıl önce eşimin işinden dolayı, pandemi süreciydi, eşimin İstanbul'a gidip gelmesi sıkıntı olunca burada kalmaya karar verdik” dedi.

  “1 YIL KADAR DA BEKLEDİK VE SONRA KIZIMIZA KAVUŞTUK”

Başvurudan sonra bir süre beklediklerini ve sonra kızına kavuştuklarını söyleyen Anne Demir, “Kendim bu eksikliği çok iyi bildiğim için eşim de kız çocuğu özleminden sürekli bahsediyordu, çocuklarım da hep bir kız kardeşleri olsun istiyordu. Sosyal hizmetlere başvurumuz yaptık, bir süre bekledik ve sonra kızımıza kavuştuk. Çok güzel bir duyguymuş. Karadeniz'den kayın validem ve kayın babam geldiler. Tam o sırada bize telefon geldi. Biz aslında biraz çekindik, aile büyüklerimize bu konuyu nasıl açacağımızı bilemedik. Sonra kızımız geldi, anne ve babamız da onunla tanışınca çok mutlu oldular, çok sevdiler. Kreşe gidiyor, şarkılar öğrendi, dans ediyor ve çok mutlu. Onu da öyle mutlu gördükçe biz de çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

  “İKİ ERKEK EVLADIM VAR. BİR KIZ ÇOCUĞU İSTEDİK”

Kardeşlerini erkek ve çocukları erkek olan ve kız çocuğu hasreti çektiğini söyleyen Yücel Demir, kızları geldikten sonra evlerine ayrı bir neşe geldiğini söyledi.

Demir, “Mesleğim gereği 5 yıl önce Bingöl'e yerleştim. Tabi ki ilk başta ailem yanımda yoktu, 3 yıl kadar yalnız yaşadım. Ailemi getirmeye karar verdikten sonra bir kız çocuğumuzun olmasını istedik. Bunun da en büyük sebebi kız çocuklarına hayranlığım ve hasret oluşum. İki erkek evladım var. Bir kız çocuğu istedik ve kuruma başvurduk. Sağ olsun kurum bizden desteğini esirgemedi. Evlatlık ve koruma adı altında başvurumuzu yaptık. Kızımızı aldıktan sonra evimizin içinde farklı bir heyecan, farklı bir neşe belirdi. Eşimin gösterdiği gayret ve çabalarla bu sonuca ulaştık. Çok mutluyuz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın