11 Şubat 2026 Çarşamba

HELAL OLSUN SİZE

Genç ilçesindeki esnaf, öğretmen ve devlet memurundan oluşan gönüllüler, ilçedeki sokak hayvanları için kolları sıvadı ve kendi imkânlarıyla hayvan barınağı yapmaya başladı. Belediyenin kendilerine tahsis ettiği alanda inşaata başlayan gönüllü grubu, hafta sonu kısıtlamalarında da izin alarak barınakta çalışmalarına devam ediyor.

11 OCAK 2021 PAZARTESİ 14:40
0
4118
0
AA aa
HELAL OLSUN SİZE

Genç ilçesinde yaşayan bir grup vatandaş, 2019 yılının Ekim ayında “Genç İçin Bir Saat” adıyla gönüllü grubu oluşturma kararı aldı ve ilçede çeşitli çalışmalara başladı. İlk olarak ilçede periyodik olarak çevre temizliği yapan gönüllü grubu, daha sonra sokak hayvanları için de çalışma yaptı. İlçedeki birçok sokak hayvanının beslenme ve barınma ihtiyacının olduğunu gören gönüllü grubu, kendi imkânlarıyla barınak yapmaya karar verdi.

Genç Belediyesi'nin kendilerine tahsis ettiği 2 dönümlük alanda inşaat çalışmalarına başlayan grup, 60 sokak hayvanı için barınağın bölümlerini yaptı, çatılarını takmaya başladı. Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında da özel izin alarak çalışmalara devam eden grup, şimdiye kadar 30'a yakın sokak hayvanını da sahiplendirdi.

YAKLAŞIK 60 HAYVANIN BARINABİLECEĞİ BİR POTANSİYEL VAR

İlçedeki sokak hayvanlarının bakımsız ve beslenme sorunu olduğu fark ettiklerini aktaran gönüllü grubundaki öğretmen Hişar Akkuş, “Genç YBO'da müdür yardımcısıyım. Genç İçin Bir saat Gönüllü grubun bir üyesiyim. İlçemizde sokak hayvanları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Öncesinde ilçede başıboş sokak hayvanlarının sorunlar yarattığını gördük ve bir çalışma yapmamız gerektiğini düşündük. Belediyenin bize tahsis ettiği alanda barınak kurmaya karar verdik. Yaklaşık 60 hayvanın barınabileceği bir potansiyel var şuanda. Tabi burada sokak hayvanlarının tamamına bakmak durumumuz olmadığı için, sahiplendirme yapıyoruz tutanaklarla ve sonrasında takibini de yapıyoruz. Ayrıca gönüllü grubun ve diğer destekçilerimizle bu durumdayız. Dilsiz dostlarımız için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yardımcı olan herkese de teşekkür ederiz” dedi.

“DUYARLI VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Sokak hayvanları için 14 aydır çalışma yaptıklarını söyleyen oto tamircisi Aydın Tutkal, “14 aydır sokak hayvanları adına yaptığımız bir çalışmadan dolayı, sokak hayvanlarının aç, susuz ve bakımsız kaldığını gördük. Sokak hayvanları için geçici bir barınma ve beslenme alanı inşa ettik. İnşa ettiğimiz bu alanda 60'a yakın hayvan annesiz, bakıma muhtaçtı getirdik,

bakımlarını üstlendik, bakımlarını yaptık. 30'a yakın hayvanımızı sahiplendirdik. Şuan elimizde 15'e yakın yavru ve anne var. Onların bakımlarını yapıyoruz, barınak çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konuda tüm duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Kamuda görevli Fuat Savaç da “ Devlet memuruyum. Arkadaşlarımız sosyal farkındalık olarak çevreye duyarlı, çevre temizliği ile ilgili çalışmalar yapmış. Bende onları sosyal medyadan gördüm ve katıldım. Özellikle şuan genç ilçemizde sokak hayvanlarına yönelik bir çalışmamız var. Bu çalışmada sokak hayvanlarının barınma yerleri olsun, hasta hayvanların barınması için barınak yaptık burada kendi imkânlarımızla. Amacımız sokak hayvanlarına kalıcı bir barınak oluşturmak” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
18:07
KAYMAKAM GÜZEL KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
KAYMAKAM GÜZEL KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve İlçe Müftüsü Ferhat Mat ile birlikte, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yayla Şeyh Ahmet Nakşibendi Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyaret etti.
10.02.2026
17:55
EĞİTİM SENDİKALARINDAN  PROMOSYON TEPKİSİ
EĞİTİM SENDİKALARINDAN PROMOSYON TEPKİSİ
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı
10.02.2026
17:49
İŞ BİRLİĞİ  PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
10.02.2026
17:44
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
KAR VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
17:21
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR`IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
MEVLANA ORTAOKULU YASTA: ENSAR'IN SIRASI ÇİÇEKLERLE DOLDU
Lösemiyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Mevlana Ortaokulu öğrencisi Ensar Yüce, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
09.02.2026
14:29
BUNU YAPAN YANDI
BUNU YAPAN YANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın