10 Ağustos 2025 Pazar

İLK KAZMA VURULDU

Kentpark Projesi koordinatöründen detaylar hakkında bilgi alan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bu dev yatırım; sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda turizm, istihdam ve şehir estetiği açısından da büyük bir dönüşüm hamlesidir. Bingöl'ümüze hayırlı, uğurlu olsun' dedi.

06 AĞUSTOS 2025 ÇARŞAMBA 12:03
0
274
0
AA aa
İLK KAZMA VURULDU

Bingöl'de yaklaşık 110 Bin metrekare alanda 5 yıldızlı termal otelden fizik tedavi merkezine, alışveriş merkezinden aquaparka, yüzme havuzlarından spor tesislerine kadar birçok önemli ihtiyaca cevap verecek nitelikteki Kent Park Projesi'nde (Abdulkadir Sarı Parkı Alanı) ilk kazma vuruldu.

Kentpark Proje Koordinatörü Fahri Değerli, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta'yı makamında ziyaret ederek inşaat sürecinin resmen başladığını paylaşarak proje ilerleyişi hakkında detaylı bilgiler sundu.

VALİ USTA: “BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM HAMLESİDİR”

110 Bin metrekarelik geniş alan üzerine kurulacak bu dev yatırımı “sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda turizm, istihdam ve şehir estetiği açısından da büyük bir dönüşüm hamlesidir” sözleriyle değerlendiren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta;

“Proje kapsamında: 5 yıldızlı Termal Otel & SPA, Kültür ve Kongre Merkezi, Günübirlik Tesisler, Aquapark, yüzme havuzları, spor alanları ve sosyal donatılar, ⁠Fizik Tedavi Merkezi, ⁠Açık AVM, 740 kişilik istihdam potansiyeli bulunuyor. Bingöl'ümüze hayırlı, uğurlu olsun. Şehrimizin yarınlarına değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

2027'NİN SONUNDA TAMAMLANACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Bingöl'de 2009 yılından beridir gündemde olan ve 2024 Haziran ayında ihalesi yapılan Bingöl Kentpark Projesi'nin Yap-İşlet-Devret modeliyle 49 yıllığına işletilmesi işini Remak İnşaat firması kazanmıştı. İhale sonrası yapılan açıklamada, projenin inşaat çalışmalarına 2025 yılı nisan-mayıs döneminde başlanacağı, 2027 yılının ağustos ayında projenin bitirilmesi ve 2027 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren faaliyete geçmesi planlandığı belirtilmişti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.08.2025
19:01
BİNGÖL İŞKUR AÇIKLADI  500 KİŞİ ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR AÇIKLADI 500 KİŞİ ALINACAK
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:27
50 YIL ARADAN SONRA SAĞGÖZE KÖYÜNE GİDEN 2 NCİ KAYMAKAM
50 YIL ARADAN SONRA SAĞGÖZE KÖYÜNE GİDEN 2 NCİ KAYMAKAM
Genç ilçesinde tarihi bir ziyaret gerçekleşti. İlçeye bağlı Sağgöze Köyü merkezine Cumhuriyet tarihi boyunca ikinci kez bir kaymakam gitti.
08.08.2025
18:21
DAMLAMA SULAMA SİSTEMLİ ESRAR TARLASINA BASKIN
DAMLAMA SULAMA SİSTEMLİ ESRAR TARLASINA BASKIN
Bingöl'de 5 farklı noktada gerçekleştirilen Jandarma baskınlarında toplam 23 bin 213 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği bildirildi.
08.08.2025
17:50
ÖGRENCİLER ÇANAKKALE  RUHU İLE  BULUŞTU
ÖGRENCİLER ÇANAKKALE RUHU İLE BULUŞTU
Genç Gençlik merkezinden 38 ögrenci çanakkale gezisine götürüldü
07.08.2025
12:45
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 4 BİN 48 KONTENJAN VERİLDİ
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 4 BİN 48 KONTENJAN VERİLDİ
Bingöl Üniversitesine, 2025-2026 eğitim yılı için bin 611'i lisans ve 2 bin 437'si ön lisans olmak üzere toplamda 4 bin 48 kontenjan verildi.
07.08.2025
12:36
CİNNET ÖLÜM GETİRDİ
CİNNET ÖLÜM GETİRDİ
Bingöl, Ankara'da yaşanan cinayetle sarsıldı. Cinnet getiren boşanma aşamasındaki kocasının bıçaklı saldırısına uğrayan TBMM çalışan Saliha Ozan Akkaş, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Cinayeti işleyen koca ise olayın ardından intihar etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın