28 Şubat 2026 Cumartesi

İŞKUR 670 PERSONEL ALACAK

İŞKUR ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Bingöl'de 670 kişi alınacak.

04 EYLÜL 2024 ÇARŞAMBA 11:43
0
1959
0
AA aa
İŞKUR 670 PERSONEL ALACAK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından, Bingöl genelinde toplam 670 kişiye yönelik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenleneceği duyuruldu. Başvurular 3 Eylül 2024 - 7 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

İŞKUR ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü Merkez 440 kişi, Genç 46 kişi, Solhan 46 kişi, Karlıova 60 kişi, Kiğı 20 kişi, Adaklı 30 kişi, Yedisu 20 kişi, Yayladere 8 kişi olmak üzere toplam 670 kişi katılmaya hak kazanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR

Başvuru yapmak için bazı şartlar ise şöyle:

a)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

g) Hane gelir şartını sağlamak,

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak

h) Birinci fıkranın (g) bendinde belirtilen hane gelir şartının kapsamı 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı

İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının 2 katını geçmeyecektir.

ı) Terör örgütlerine veya Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz. Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.

PROGRAMIN DETAYLARI

Programa katılacak kişilere, Genel Sağlık Sigortası yapılacak ve günlük çalıştıkları saat başına 566,73 TL ödeme yapılacaktır. İlk dört haftada, günlük 7,5 saat olmak üzere haftada 37,5 saat çalışılacak. Daha sonraki haftalarda ise haftada 22,5 saat çalışılacaktır.

Katılımcılar, 08 Eylül 2024 tarihinde noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir. Asil ve yedek katılımcılar tamamen noter kurası ile seçilecektir.

Başvurular, İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. Program 09 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 08 Temmuz 2025 tarihinde sona erecektir.

Vatandaşların istihdamını desteklemeyi amaçlayan bu program, özellikle işsiz olan genç nüfus için önemli bir fırsat sunmaktadır. Programın detaylarına İŞKUR ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü üzerinden ulaşabilirsiniz.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2026
16:36
BİGED`DEN ÖGRENCİLERE İFTAR PROGRAMI
BİGED'DEN ÖGRENCİLERE İFTAR PROGRAMI
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED) tarafından Genç ilçesinde hafızlık ve Arapça ilimler eğitimi alan öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve gönüllüler de katıldı.
26.02.2026
16:20
AKADEMİ VE SEKTÖR BİR ARAYA GELECEK
AKADEMİ VE SEKTÖR BİR ARAYA GELECEK
Bingöl Üniversitesi'nde 11–12 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek program kapsamında; tarım uygulamaları, hayvansal üretim, iklim değişikliği ile tarım ilişkisi, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında yürütülen güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak.
26.02.2026
16:10
BAYRAM BİTİMİYLE KAPANACAK
BAYRAM BİTİMİYLE KAPANACAK
Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.
26.02.2026
16:02
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 26 SÖZLEŞMELİ  PERSONEL ALACAK
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 26 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, merkez ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6 Mart'a kadar sürecek.
22.02.2026
16:48
BAŞKAN TARTAR UYGULAMAYA  RAMAZAN SONRASI HAYATA GEÇECEK
BAŞKAN TARTAR UYGULAMAYA RAMAZAN SONRASI HAYATA GEÇECEK
Genç Belediyesi, ilçedeki su yönetimi, çevre düzeni ve trafik güvenliğine dair uygulamaları Ramazan ayı sonrasında hayata geçirecek.
22.02.2026
16:37
UMUT KERVANIN`DAN  RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
UMUT KERVANIN'DAN RAMAZAN SEFERBERLİĞİ
Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi, muhtaç ve yetim aileler için yardım çalışmalarını başlattı. Dernek, bu yıl artan başvurulara dikkat çekerek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın