30 Nisan 2026 Perşembe

KAN DAVASI BARIŞLA SONLANDIRILDI!

Malatya'da bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, aylar süren gerginliğin ardından Genç'te devlet erkânı, kanaat önderleri ve iki ailenin geniş katılımıyla edilen yemin ve okunan dualar eşliğinde barışla son buldu.

25 KASIM 2025 SALI 14:47
3
1084
0
AA aa
KAN DAVASI BARIŞLA SONLANDIRILDI!

Malatya'da bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, aylar süren gerginliğin ardından Genç'te devlet erkânı, kanaat önderleri ve iki ailenin geniş katılımıyla edilen yemin ve okunan dualar eşliğinde barışla son buldu.

Geçtiğimiz aylarda Malatya'da iki grup arasında yaşanan tartışma sonucu başlayan ve ölümle sonuçlanan kavga, Kaçar ve Boztepe aileleri arasında uzun süredir devam eden husumeti doğurmuştu. İki aile arasındaki kan davası, bugün Genç ilçesindeki Beş Kardeşler Düğün Salonu'nda düzenlenen geniş katılımlı programla barışla son buldu.

Törene Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Genç Belediye Başkan Vekili Arafat Baylan, Eski Milletvekilleri Abdülbaki Erdoğmuş, Abdurrahman Anık, BİNTSO Başkanı Kadir Çintay, İlçe Müftüsü Ferhat Mat, İş İnsanı Ferhat Dopdoğru ve çok sayıda kanaat önderi ile vatandaş katılırken, Malatya'dan ise; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya TOBB İl Başkanı Abdurrahman Baydemir, Malatya MÜSİAD Başkanı Yunus Akçin, Malatya Şeker-İş Sendikası Başkanı Nuri Murat ve Boztepe ailesinin fertleri programa iştirak etti.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde yemin töreni gerçekleştirildi. Her iki aile, barışın sağlanmasına katkıda bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek programı sonlandırdı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
18:28
HALAYLAR TÜRKİYE FİNALLERİ İÇİN
HALAYLAR TÜRKİYE FİNALLERİ İÇİN
Kulüpler arası halk oyunları grup finali Bingöl'de gerçekleştirildi. Üç ilden 11 ekibin sahne aldığı yarışmada, Bingöl'den 2 ekip Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
27.04.2026
18:21
YEDİSU DEPREMİNDEN SONRA UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ
YEDİSU DEPREMİNDEN SONRA UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
27.04.2026
18:14
SOĞUK HAVA YAYLA SEZONUNU GECİKTİRDİ BESİCİLER ZORDA
SOĞUK HAVA YAYLA SEZONUNU GECİKTİRDİ BESİCİLER ZORDA
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
27.04.2026
18:01
ÖĞRENCİLERE AFAD GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE AFAD GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor
27.04.2026
17:56
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİ VE YATIRIMCIYA HİBE DESTEGİ ANLATILACAK
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİ VE YATIRIMCIYA HİBE DESTEGİ ANLATILACAK
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
26.04.2026
17:01
HELİN ÇATKIN`DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
HELİN ÇATKIN'DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
24-25 Nisan tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenen Okul Sporları Atletizm Gençler B Grubu müsabakalarında büyük bir başarıya imza atıldı
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın