16 Mayıs 2024 Perşembe

KARDEŞLİK PEKİŞTİ, DOSTLUK KAZANDI

Almanya'da gurbetçi Zazalar tarafından kurulan Zaza Weilburg Futbol Kulübü, kardeşlik tohumları ekmek için Genç ilçesine geldi. FC Zaza Weilburg Asbaşkanı Ramazan Yıldız'ın organize ettiği etkinlikte kardeşlik rüzgârları eserken FC Zaza Weilburg ve Genç Demirspor arasında oynanan mücadelede ise dostluk kazandı.

23 ARALIK 2021 PERŞEMBE 23:35
3
4456
0
AA aa
KARDEŞLİK PEKİŞTİ, DOSTLUK KAZANDI

HABER: SİNAN ATAN

2017 yılında Almanya'da Zazalar tarafından kurulan ve kısa zaman içerisinde elde ettiği sportif faaliyetlerin yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal faaliyetler ile de adından sıkça söz ettiren Zaza Weilburg Futbol Kulübü hayırsever işadamı Ramazan Yıldız'ın organizasyonunda Genç ilçesine geldi. İlk olarak esnafları gezen Zaza Weilburg Futbol Kulübü yöneticileri ve futbolcuları ilçe halkının misafirperverliğine hayran kalırken daha sonra Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu'nu makamında ziyaret ederek kulüp hakkında ve yürütülen sosyal projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“KAPTANOĞLU'NA FORMA HEDİYE EDİLDİ”

Kulübün Asbaşkanı Ramazan Yıldız ve beraberindekiler Genç Kaymakamlığını ziyaret etti. Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette kulüp yönetimi Kaymakam Kaptanoğlu'nu kulübün sportif ve sosyal faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Kaymakam Kaptanoğlu'da kulübün izlediği vizyona hayran kaldığını ve Zazaları çok sevdiğini ifade ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret sonunda Kaymakam Kaptanoğlu'na Zaza Weilburg Futbol Kulübü'nün forması hediye edildi.

“KARDEŞLİK MAÇINDA DOSTLUK RÜZGÂRI ESTİ”

Genç Demirspor Başkanı Yunus Sayın ve Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Abdurrahman Korkut'un düzenlediği dostluk maçında FC Zaza Weilburg ve Genç Demirspor karşı karşıya geldi. Yoğun kar yağışına rağmen taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta kardeşlik rüzgarları eserken maçın sonucu 1-1 sona erdi ve kazanan dostluk oldu. Maç sonunda Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Abdurrahman Korkut, Zaza Weilburg Futbol Kulübü Ramazan Yıldız'a plaket takdim ederken program, Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu'nun FC Zaza Weilburg kulübü onuruna vermiş olduğu yemek programı ile son buldu. 

YILDIZ: “ŞAHSIMIZA GÖSTERİLEN İLGİDEN DOLAYI GENÇ HALKINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM”

Zaza Weilburg Futbol Kulübünün sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere daha çok önem veren bir kulüp olduğunu ve Zaza kültürünün kardeşlik ruhunu göstermek ve yaşatmak adına da bugün Genç ilçesine geldiklerini ifade eden Zaza Weilburg Futbol Asbaşkanı Ramazan Yıldız, “Bugün Genç ilçesinde dostlarımızla ve kardeşlerimizle bir araya gelerek kardeşliğimizi pekiştirdik. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan tüm herkese yönetim kurulu üyelerim adına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Her şey çok güzeldi ve unutulmaz bir gün geçirdik. Böylesi güzel bir organizasyonu alnımızın akıyla tamamladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2024
18:12
BİNGÖL`DEN AFRİKA`YA ARICILIK EGİTİMİ
BİNGÖL'DEN AFRİKA'YA ARICILIK EGİTİMİ
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
18:00
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
13:08
İTFAİYE`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İTFAİYE'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Genç ilçesinde yakın zamanda yıkımı yapılacak Küpar caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, İtfaiye ekipleri tarafından başka yere nakledildi.
15.05.2024
12:28
KOSGEB DESTEK  MİKTARINI  ARTTIRDI
KOSGEB DESTEK MİKTARINI ARTTIRDI
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar
15.05.2024
11:32
BİNGÖL`DE  UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 28 GÖZALTI
BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 28 GÖZALTI
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
21:31
MUHTARLAR SORDU, ONLAR CEVAPLADI
MUHTARLAR SORDU, ONLAR CEVAPLADI
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, beraberindeki Bingöl Kurum amirleri ile birlikte Genç ilçesinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarlar bölgelerinde bulunan sorunları dile getirirken, ilgili kurum amirleri de muhtarların taleplerini değerlendirip tek tek not aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın