20 Nisan 2024 Cumartesi

KARTAL-2, GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenler ve öğrencilerin aylarca kodlayıp hazırladığı mini sumo robotu Kartal-2, Şanlıurfa'da düzenlenen 14'üncü Uluslararası Robot yarışmasında 665 robot arasından çıkarak şampiyon oldu.

18 HAZİRAN 2022 CUMARTESİ 12:04
0
2094
0
AA aa
KARTAL-2, GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Elektrik ve Elektronik Teknolojileri ile Bilişim Teknolojisi alanın ortak çalışmasıyla tasarlanan mini robotlar, Şanlıurfa'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinesinde düzenlenen 14'üncü Uluslararası Robot Yarışması'nda önemli başarılara imza attı.

İki bölümün öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Kartal-2 ismini verdikleri mini sumo robotu, 665 robotun güreş müsabakalarında şampiyon oldu.

Önemli bir başarıya imza atan öğretmen ve öğrenciler, tasarımlarını farklı yarışmalara taşımayı hedefliyor.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Elektronik Teknolojisi Bölüm Öğretmeni Fatih Gündoğdu, mini sumo kategorinde hazırladıkları robotla birinci çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Gündoğdu, “Bilişim bölümünden öğretmen arkadaşlarımızla birlikte bugüne kadar 50 öğrenci ile birlikte yaklaşık 30 adet robot üretimi yaptık. Bu robotlarımızla çeşitli yarışmalara katıldık. Bu sene de Şanlıurfa'da yapılan 14'üncü Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Robot Yarışması'na da katılım sağladık. Çeşitli kategorilerden oluşan yarışmada ‘Mini Sumo' kategorisinde birinciliği elde ettik, mutluyuz. İnşallah önümüzdeki senelerde de diğer kategorilerde birincilik hedefliyoruz” dedi.

Bölümde çeşitli robotlar yaparak yarışmaya hazırlandıklarını söyleyen öğrenci Yunus Emre Bitmez ise,  “Biz burada çeşitli robotlar yapıyoruz, yarışmalara katılıyoruz. 14'üncu Uluslararası Robot Yarışması'na da katıldık. Sumomuz Şanlıurfa'da birinci oldu. Gurur duyuyoruz. İlerdeki yarışmalarda da sumomuzun birinci geleceğine inanıyoruz. Çok mutluyuz, hocalarımızla yaptığımız robotun birinci olmasından dolayı” şeklinde konuştu.

Yine aynı yarışmada öğretmen ve öğrenciler tarafından tasarlanan “Hızlı Çizgi İzleyen” robot kendi kategorisinde 9'uncu, "Çizgi İzleyen" kategorisinde tasarladıkları robot 10'uncu ve diğer kategorideki robot ise 17'inci oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın