27 Nisan 2024 Cumartesi

KAYMAKAM'DAN AŞI ÇAĞRISI

Genç Kaymakamı Arif Gül, 65 yaş üstü büyüklerin aşılama oranının yüzde 57'lerde kaldığını ifade ederek bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Lütfen randevularını alsınlar ve bir an önce aşılarını yapsınlar dedi.

22 NİSAN 2021 PERŞEMBE 17:25
0
1451
0
AA aa
KAYMAKAM`DAN AŞI ÇAĞRISI

34 Bin Nüfuslu Genç İlçesinde aşı hakkı tanımlanmış 65 yaş üstü 3 Bin 640 vatandaşın kendilerine aşı hakkı tanımlanmasına rağmen, halk arasında yer alan asılsız dedikodular yüzünden aşılama yaptırmadıkları öğrenilirken Genç Kaymakamı Arif Gül, korona virüs vakalarının yüksek rakamlara ulaştığını ve yaşlı vatandaşların bir an önce aşılarını yapmaları gerektiğini ifade ederek aşı konusunda çağrıda bulundu.

"AŞI KONUSUNDA HASSAS OLMALIYIZ"

Genç İlçesinde aşı oranının Bingöl ve diğer ilçelerinin ortalamasının altında olduğunu belirten Kaymakam Arif Gül, vatandaşların çeşitli sebepler sunarak aşıya gelmediğini anlattı.

İlçedeki aşı çalışmaları hakkında konuşan Kaymakam Arif Gül, "Son zamanlarda Covid-19 sayıları ilçemizde de hızla yükseldi. Bu süreçte dinamik denetimlerimiz devam etti. Tabi Covid'ten korunmanın en önemli yolu aşılanmak. Bunun başka kesin kalıcı bir yolu yok. Başlatılmış aşı çalışmaları ilçemizde de büyük bir hızla devam ediyor. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 57 civarını aşılamış durumdayız ama bu rakamlar gerçekten çok düşük. 60 üstü vatandaşlarımızı da aşılamaya başladık, onda da yaklaşık olarak yüzde 27'sini aşılamış durumdayız. Genç'te ikamet eden vatandaşlarımızın bir an önce randevularını almalarını gerek aile hekimliğinden gerekse sistemden randevularını alıp, aşılarını yaptırmalarını bekliyoruz" dedi.

“HASTANEYE YATMA ORANI ÇOK DÜŞÜK VE HAYATINI KAYBETME İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK”

Aşı olan yaş gruplarında korona virüs sebepli ölümlerin ihtimalinin çok büyük ölçüde düştüğünü ifade eden Kaymakam Gül, “Aşılama istediğimiz gibi gitmiyor ve bütün vatandaşlarımızı aşılamaya davet ediyoruz. Kısa sürede görüldü ki, aşı olanların hastalanma oranı çok düşük, hastaneye yatma oranı çok düşük ve hayatını kaybetme ihtimali çok düşük. Onun için gerçekten aşı çok etkili. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği program çerçevesinde aşılama devam ediyor. Bütün kamu ve özel hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, ilçe sağlık müdürlüklerinde ve gezici aşı ekiplerimizle aşı çalışması devam ediyor. Aşının şu an için belirgin bir yan etkisi yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşısını yaptırabilirler. Aşı önemli, aşıyla birlikte önlemlerden asla vazgeçmemiz lazım” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın