14 Mayıs 2026 Perşembe

KÜLTÜR VE TURİZİM BAKANI ERSOY BİNGÖL'E GELİYOR

Son günlerde kabine üyelerinin uğrak yeri olan Bingöl'e bu kez daha önce programı iptal edilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geliyor. Ersoy'dan Bingöl'de kültür ve turizm alanında çığır açan(!) projelere dair müjdeler bekleniyor.

06 AĞUSTOS 2025 ÇARŞAMBA 12:08
0
945
0
AA aa
KÜLTÜR VE TURİZİM BAKANI ERSOY BİNGÖL`E GELİYOR

Geçtiğimiz hafta Bingöl ve Bitlis ziyaretleri duyurulan ancak ani iptal kararıyla programı ertelenen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 07 Ağustos 2025 Perşembe günü Bingöl'e geliyor.

Perşembe sabah 10.00'da Bingöl Valiliği'ni ziyaret edecek olan Bakan Ersoy, 11.30'da Bingöl Belediyesi'ni ziyaret edip 12.00'da helikopterle Bitlis'e hareket edecek.

Kültür Merkezi ve Kütüphane binası yıkıldıktan sonra sadece Kütüphane olarak inşa edilen binayla birlikte Kültür Merkezi ve özellikle salon konusunda ciddi mağduriyetler yaşayan Bingöl'e Bakan Ersoy'un nasıl bir müjde vereceği merakla bekleniyor.

Kültür ve turizm alanında Bakanlıkça açıklanan etkinlik ve birkaç tiyatro gösterisi haricinde pek bir etki bulunmazken, Bakan Ersoy'un yıllardır ‘Bingöl Müzesi' çağrısına nasıl bir karşılık vereceği de muamma.

Yüzenada'nın akıbeti ve turizm alanında yeterli etkiyi göstermesi konusunda beklentiler bulunan Bakan Ersoy'dan, güneşin doğuşunun en net izlendiği Karlıova Kale Tepelerine ulaşım için bir müjde beklentisi bulunuyor.

Ersoy'dan, Genç köprüsü yanındaki Sebeterias Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması ve ziyarete açılması için başlatılan çalışmaların neden durdurulduğuna dair bir açıklama da bekleniyor.

Bakan Ersoy'un müjde vermek için mi, yoksa Bitlis'e giderken Bingöl'e de selam vermek için mi geleceği, açıklamalarının boyutlarıyla gün yüzüne çıkacak.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın