02 Mayıs 2024 Perşembe

KURADA İSMİ ÇIKAN 60 KİŞİ NEDEN ELENDİ?

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak sürekli işçi alımlarında şaibe olduğunu iddia eden DEVA Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar; Başvuru esnasında istenilen evraklar eksik ve yetersiz ise başvuruları neden alındı? diyerek ismi çıkan 60 kişinin elendiğini söyledi.

05 KASIM 2021 CUMA 09:28
0
1453
0
AA aa
KURADA İSMİ ÇIKAN 60 KİŞİ NEDEN ELENDİ?

Gençlik ve Spor Ä°l MüdürlüÄŸü'ndeki alımlarda ÅŸaibe olduÄŸunu iddia eden DEVA Partisi Bingöl Ä°l BaÅŸkanı Mikail Kovalar, kurada ismi çıkanların mülakat öncesi ‘evrak eksikliÄŸi' nedeniyle listeden çıkarıldığını söyledi.

Ä°lan metninde “belirtilen esaslara uygun olmayanların baÅŸvurularının kabul edilmeyeceÄŸi” maddesini de hatırlatan Kovalar, iddiasını ÅŸu ÅŸekilde sürdürdü:

“Bingöl Gençlik ve Spor Ä°l MüdürlüÄŸü bünyesinde çalıştırılmak üzere Sürekli Ä°ÅŸçi Alımı için 23-27 AÄŸustos 2021 tarihleri arasında binlerce vatandaşımız baÅŸvuruda bulunmuÅŸtu.

BaÅŸvuruda bulunan vatandaÅŸlarımız, 15 Eylül 2021 tarihinde Ankara'da noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda Erkek Güvenlik Görevlisi için 64 Asil ve 64 yedek, Kadın Güvenlik Görevlisi için 76 Asil ve 76 yedek, Erkek Temizlik Görevlisi alımı için 1 Asil ve 4 yedek, Kadın Temizlik görevlisi için ise 3 Asil ve 9 yedek listelerde isimleri belirlenmiÅŸti.

Ankara'da  yapılan kura çekimi sonrasında listede ismi çıkan vatandaÅŸlarımızdan bir çoÄŸu yapılacak olan mülakatın doÄŸru olmadığını ve siyasi referansı olmayanların eleneceÄŸi endiÅŸesiyle bizlerden destek istemiÅŸlerdi.

Deva Partisi olarak bu endiÅŸeleri haklı bulup ve bununla ilgili itirazımızı basın yoluyla ilgililere duyurmuÅŸtuk. Yapmış olduÄŸumuz çaÄŸrıda baÅŸvuruda bulunanların hepsinin bu ÅŸehrin öz evlatları olduÄŸunu, mülakatla yapılması düÅŸünülen alımların eÅŸit ve adil bir ÅŸekilde listede asil ve yedek olarak çıkanların huzurunda kura yapılmasını talep etmiÅŸtik.Bu talebimiz, Ankara'da çekilen kura sonrası ismi açıklanmış ve büyük bir mutluluk yaÅŸamış vatandaÅŸlarımızın haklı endiÅŸelerine destek olarak umutlarını yitirmemesine vesile olmuÅŸtu.Bundan önceki alımlarda olduÄŸu gibi yine mülakat adı altında hak edene deÄŸil, siyaseten referansı güçlü olanların alınacağı kanaatini ortadan kaldırılacağını düÅŸünmüÅŸtük.Yine yanıldık! Ve çok zaman geçmeden yapılması planlanan mülakat öncesi kurada ismi çıkan yaklaşık 60 vatandaşımızın evrak eksikliÄŸinden dolayı elendiklerini üzüntüyle kendilerinden öÄŸrenmiÅŸ olduk.Ä°lan metninde “belirtilen esaslara uygun olmayan baÅŸvuruların kabul edilmeyeceÄŸini” ve doÄŸal olarak da baÅŸvuru ÅŸartlarını yerine getirmeyenler kuraya tabi tutulmamıştır. BaÅŸvuru esnasında istenilen evraklar eksik ve yetersiz ise baÅŸvuruları neden alındı? Ya da eksik evrakları olan vatandaÅŸlarımıza tamamlamaları için neden uyarıda bulunulmadı?Evrak eksikliÄŸinden elenen vatandaÅŸlarımız evrakları eksik olduÄŸu halde Ankara'da çekilen kuraya neden dahil edildiler?Büyük umutlarla kura sonucunu bekleyen ve kurada ismi çıkan vatandaÅŸlarımızı neden umutlandırdınız?Haksız yere elendiÄŸini söyleyen vatandaÅŸlarımızın haklarını elinden aldığınız için vicdanınız rahat olacak mı?Bizler evlatlarımız arasında eÅŸit ve adil bir duruÅŸ sergilemediÄŸimiz sürece, geleceÄŸe dair güven vermedikçe ailesini, sevdiklerini, ÅŸehrini ve ülkesini bırakıp yabancı ülkelere gitmelerine engel olamayacağız.Herkes elini vicdanına koymalı ve haksızlığa uÄŸramış vatandaÅŸlarımızın hakkını korumalıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALÄ°BÄ°YET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ÅžEHÄ°T `KALAN` KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
ÅžEHÄ°T 'KALAN' KABRÄ° BAÅžINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
24.04.2024
13:06
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI
Genç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 2024 yılı birlik encümen seçimi yapıldı.
23.04.2024
19:33
ENCÜMENLER`DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
ENCÜMENLER'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ!
Genç Belediyesi yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantının ardından örnek bir davranış sergileyen HÜDA PAR Belediye Meclis üyeleri, aldıkları toplantı ücretlerini Gazze'ye bağışladı.
23.04.2024
12:38
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
23 NÄ°SAN COÅžKUYLA KUTLANDI
Genç ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılı coşkuyla kutlandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın