28 Nisan 2024 Pazar

KURTARIN BU ÇOCUKLARI

Genç'in cadde ve sokaklarında seyyar satıcılık ve ayakkabı boyacılığı yapan çocuk sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. İnsanın içini acıtan bu tablonun bir an önce değişmesi lazım.

30 TEMMUZ 2019 SALI 12:49
0
2501
0
AA aa
KURTARIN BU ÇOCUKLARI

Ailelerinin ekonomisine katkı sunmak için çalıştıklarını dile getiren işçi çocuklar, küçük bedenlerine rağmen gün boyu güneşin altında müşteri toplamak için avaz avaz bağırıyor. Tartıcılık yapan çocukların (Kilonu bilmezsem bedava), ayakkabı boyayanların ise (parlamazsa bedava para ödemeyin" sözleriyle yankılanan caddelerde müşteri toplamaya çalışan çocuklar, akşama kadar 5 ila 10 TL arasındaki miktarla evlerinin yolunu tutuyor.

"NE YAPAK ABİ EKMEK PARASI"

Kimi tartı makinesi taşırken, kimileri ise uykusuz gözleri ile ayakkabı boyamaktan çatlamış ve kararmış minik parmaklarını gizleyemiyor. Babalarının işsiz olduğu için çalıştıklarını dile getiren küçük çocuklar,  yöneltilen tüm sorulara yüzlerinde ki gülümsemeyi eksik etmeden, " Babalarımız çok zor durumda. Okula gideceğiz para topluyoruz. Bu yüzden çalışmak zorundayız. Bizde burada ayakkabı boyuyoruz, ne yapak abi ekmek parası" sözleriyle yanıt veriyorlar.

Yaşanan duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar ise, ‘‘ Sokaklarda çalışan çocuklara verilen her bir kuruş onları geleceğinden ediyor. Çünkü çocuk para kazanmayı alışkanlık haline getirerek bu işi bırakmıyor, aksine geleceğinden oluyor. Yetkililerin bu çocukları eğitime kazandırmaları gerekiyor''şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın