18 Mayıs 2024 Cumartesi

LOBİ FAALİYETLERİMİZ GÜÇLENİYOR

Elazığ'da Bingöllüler Derneğinde konuşan AK Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler: Derneklerimizle lobi faaliyetlerimiz güçleniyor. İlimizin imajını ve geleceğini onurla gururla taşıyalım. Lobi faaliyetlerimizi güçlendirelim dedi.

20 OCAK 2020 PAZARTESİ 23:45
0
1643
0
AA aa
LOBİ FAALİYETLERİMİZ GÜÇLENİYOR

AK Parti Bingöl İl Başkanı M. Hanefi Güler, Elazığ Bingöllülerin kurduğu Derneği ziyaret etti. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile birlikte Bingöl Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne ziyarette bulunan Güler, burada yaptığı açıklamada; Dernekler vasıtasıyla Bingöllüleri güçlü görmenin kendilerini mutlu ettiğini, derneklerle birlikte lobi faaliyetlerinin güçlendiğini söyledi.

Güler'in açıklamaları şöyle:

“Küresel dünyada ahlak kirliliği almış başını gidiyor. Bizim bir araya gelip kültürümüzü canlı tutmamız lazım. Bireyselleşerek nemelazımcılık yaparsak örfümüzü âdetimizi kaybederiz. Bizim çok güçlü bir geleneğimiz var. Bingöl'de yabancı yok herkes birbirini tanıyor. Akraba topluluklarından oluşuyoruz. Bu büyük bir avantajdır ve başka bir vilayette böyle bir özellik yoktur. Bunun için menfi anlamda ırkçılık yapmıyoruz fakat müspet anlamda tam bir Bingöl sevdalısıyız. Biz gurbette yaşadık ve çok ezildik. Bingöl kimliği bizim için şereftir, onurdur. Tefrikaya düşmeden Bingöl kimliği altında birleşelim ve güçlenelim. İlimizin imajını ve geleceğini onurla gururla taşıyalım. Lobi faaliyetlerimizi güçlendirelim.”

“SERMAYEYİ KORUYAMADIK”

“15-20 yıl önce huzur ortamında ticaret hareketliliği yaşanıyordu. Gaziantep'te Karagöz Caddesi tüccarlar çarşısında her zaman Bingöllü üreticiler vardı. O zaman mark, dolar, dinar fazlaydı. Bingöl'den tırlarla Arap ülkelerine hayvan götürülüyordu. Ortadoğu'dan Avrupa'dan ciddi anlamda para akışı vardı. Ticarette bir kültür meselesi olduğu için biz bu paraları değerlendiremedik. Tüccarlarımızın ticari altyapıları olmadığı için para kazanmak kolaydı ama taşımak, sermayeyi korumak zordu. Bu sermayeyi koruyamadık.”

“DERNEKLERİMİZLE LOBİ FAALİYETLERMİZ GÜÇLENİYOR”

“Bingöl için asrın en büyük yatırımı SÜTAŞ hızla tamamlanıyor. Tekstil fabrikalarında büyük bir artış var. Derneklerimizle lobi faaliyetlerimiz güçleniyor. Ankara'da siyaset ve ekonomi alanında fikir yapıcı ve güçlü bir Genel Başkan Yardımcımız var. Ekonomik veriler toparlandığımızı gösteriyor. Bizler bu birlik beraberliğimizi koruyup kenetlendikçe Allah'ın izniyle aşamayacağız sıkıntı kalmayacaktır.”

“BUGÜN OLUŞTURULAN YOL AĞLARI, TÜRKİYE'Yİ İLERİ SEVİYEYE GEÇİRİR”

“Başkan Erdoğan zihin dünyasında gelecek üzerine o kadar ileri görüşlü hesaplar yapıyor ki biz bunu yıllar sonra anlayabiliyoruz. Bugün bölgemizde oluşturulan yol ağları eğer gelecek dünyada Ortadoğu'da barış ve huzur sağlanırsa Türkiye ileri seviyeye çok daha hızlı geçer. Altyapımız oluşturuldu. Karadeniz'i Bingöl üzerinden Ortadoğu'ya bağlayan tüm yol ağları oluşturuluyor. Asya'yı Ortadoğu'ya bağlayan bütün altyapı yollar Bingöl üzerinden sağlanıyor. Öyle bir yol ağı oluşturuluyor ki tarihi İpek yolunu tekrar canlandırabilecek Kırgızistan, İran, Tiflis, Erzurum üzerinden bir araç çıktığı zaman ana arter yollardan Bingöl üzerinden Diyarbakır, Suriye, Kuveyt, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Amman'a kadar ulaşabiliyor. Tabi bunlar uzun vadede görülecek. Bize bağlı olmayan sebeplerden dolayı bugün ki dünyanın huzursuz olması ve bölgemizde süren karışıklıklar önümüzü tıkıyor, ekonomimizi etkiliyor ve moralimizi bozuyor.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
17:39
BİNGÖL`DE `KENGER SAKIZI YAPIMI ` KAYIT ALTINA ALINACAK
BİNGÖL'DE 'KENGER SAKIZI YAPIMI ' KAYIT ALTINA ALINACAK
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
16:38
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
13:16
KAMUDA TASARUF TEDBİRLERİ  RESMİ GAZETE`DE YAYINLANDI
KAMUDA TASARUF TEDBİRLERİ RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
13:06
BİNGÖL`DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
BİNGÖL'DE GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER 4 GÜN YASAKLANDI
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
16.05.2024
18:30
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZİNDE HAYVANSAL ÜRÜNLER ELDE EDİLECEK
TARIMSAL UYGULAMA MERKEZİNDE HAYVANSAL ÜRÜNLER ELDE EDİLECEK
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
17:57
BİNGÖL`DE 33 ŞEHİDİN ANITINA KARANFİL BIRAKITI
BİNGÖL'DE 33 ŞEHİDİN ANITINA KARANFİL BIRAKITI
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın