19 Nisan 2024 Cuma

MAĞDUR ÖĞRENCİLER İÇİN ÖRÜYORLAR!

Genç ilçesinde veli, öğretmen ve öğrencilerden oluşan kadın gurubu, ihtiyaç sahibi öğrenciler için amigurumi oyuncak örmeye başladı. Şimdiye kadar 250 oyuncak ören ve satışına başlayan kadınlar, sattıkları bebeklerin tüm gelirlini ihtiyaç sahiplerine harcamayı planlıyor.

03 MAYIS 2021 PAZARTESİ 01:07
7
2185
0
AA aa
MAĞDUR ÖĞRENCİLER İÇİN ÖRÜYORLAR!

Genç ilçesindeki Şehit Murat Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün ‘Meslek Lisesi Ailelerle Buluşuyor' projesi kapsamında ‘Bir İlmek Bin Mutluluk' sloganıyla bir çalışma başlattı.

Okulun Çocuk Gelişimi Bölümü'nde başlatılan çalışma kapsamında 10 veli, 7 öğretmen ve 15 öğrenci, ihtiyaç sahibi çocuklar için amigurumi oyuncak örmeye başladı.

Şimdiye kadar 250 oyuncak ören ve satışına başlayan kadınlar, sattıkları bebeklerin tüm gelirlini ihtiyaç sahiplerine harcamayı planlıyor.

“AMACIMIZ; İHTİYAÇ SAHİBİ VELİLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK SUNMAK”

Projenin amacından söz eden Çocuk Gelişimi Öğretmen ve Proje koordinatörü Serpil Haktanır, oyuncakların satışını yaparak ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını aktardı.

Haktanır, “Bakanlığımızın başlattığı ‘Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor' kapsamında ‘bir ilmek bin mutluluk' sloganıyla yola çıktığımız amigurumi oyuncak yapımı atölyemizde devam ediyor. Amacımız hem velilerimize hem öğrencilerimize iş edindirmek hem de boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmek. Üretilen amigurumi ve dolu oyuncakların satışını yaparak ihtiyaç sahibi velilerimize ve öğrencilerimize destek sunmak. Şuana kadar 250 oyuncak yaptık ve hemen hemen her gün atölyede buluşup oyuncak yapıyoruz” dedi.

“EN AZINDAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BİR NEBZE DE OLSA SEVİNDİREBİLECEĞİZ”

Oğlunun öğretmeninin yönlendirmesiyle okuldaki projeye katılan ve oyuncak örmeye başlayan anne Tuba Yaşar, “Oğlum burada anasınıfına gidiyor. Öğretmeni beni aradı ve böyle bir proje olduğunu söyledi ve gelip yapar mısınız dedi. Evet ben örgü örüyorum gelip yapabilirim dedim. Zaten ben başlamıştım evde yapıyordum. Çok güzel oldu bu oyuncak bebekleri yapmak. En azından ihtiyaç sahiplerini bir nebze de olsa sevindirebileceğiz. Oğluma ve kızıma yaptım, bir de burada yapıyorum. İhtiyaç sahibi öğrencilere de gitsin. Emeği geçen herkese çok teşekkürler” şeklinde konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın