16 Nisan 2024 Salı

MAĞDURİYETİMİZİ KİM GİDERECEK

Çaytepe Köyü Lefar mezrasında yaşayan vatandaşlar, köyün hemen yanı başına yaptırılan kanalizasyondan yayılan kötü kokudan dolayı mezranın yaşanmaz hale geldiğini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

05 AĞUSTOS 2022 CUMA 18:12
2
1427
0
AA aa
MAĞDURİYETİMİZİ KİM GİDERECEK

Nüfusuyla Genç ilçesinin en kalabalık 2 köyünden biri olan Çaytepe, belde statüsünden düştükten sonra su, kanalizasyon ve çevre temizliği ilgili birçok sorun yaşamaya başladı. Bu sorunların başında ise kanalizasyon geliyor. Geçici olarak yaptırılan kanalizasyon hattının yaydığı kötü kokular nedeniyle köylerinde duramadıklarını belirten köy sakinleri, devlet büyüklerinden yardım talebinde bulundu. 
“KOKUDAN DOLAYI EVLERİMİZDE OTURAMIYORUZ”
Çaytepe Belediyesi tarafından uzun yıllar önce geçici olarak köyün hemen yanı başına yaptırılan kanalizasyon hattı köylüler için işkenceye dönmüş durumda. Etrafa yayılan kötü koku nedeniyle köyün zorunlu olarak göç verdiğini belirten köy sakinleri, “Belediyemiz kapandıktan sonra sorunlarımız dağ gibi büyüdü. Artık dayanamaz hale geldik. Yıllardır yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Öyle görünüyor ki bu kanalizasyon sorunu nedeniyle hepimiz evlerimizi ve köyümüzü tek etmek zorunda kalacağız. Bununla beraber içme suyu deposunun da ne kapısı ne penceresi var. İçerisi de tamamen yosun tutmuş durumda. Gerçekten de içler acısı bir haldeyiz. Köy sakinleri olarak tek isteğimiz devletimizden bir an önce sorunlarımızı çözmesi ve bizlere yardımcı olmasıdır. Lütfen sesimize kulak versinler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın