20 Nisan 2024 Cumartesi

MUHTAR ÖNAL'DAN YATIRIM TEŞEKKÜRÜ

öylere Hizmet Götürme Birliği tarafından bu yıl köylere rekor sayılabilecek düzeyde yatırım yapıldığını ifade Güzeldere Köyü Muhtarı Yusuf Önal, emeği geçenlere teşekkür etti

15 OCAK 2023 PAZAR 15:57
1
1202
0
AA aa
MUHTAR ÖNAL`DAN YATIRIM TEŞEKKÜRÜ

KÖYDES Birlik Encümeni ve Güzeldere Köyü Muhtarı olan Yusuf Önal, 2022 yılında Genç Ä°lçesine baÄŸlı köylerde rekor sayılabilecek düzeyde yatırımlar yapıldığını ifade ederek hizmetlerde emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.

"YATIRIMLARIN BÄ°RÇOÄžU TAMAMLANDI"

Köylere Hizmet Götürme BirliÄŸi BaÅŸkanlığınca Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2022 yılında Genç'te 28 KÖY-DES projesi ile devasa yatırımların yapıldığını ifaden eden Muhtar Önal, "6 Ünite yeni içme suyu tesisi, 7 Sondaj, 9 Ä°çme suyu bakım onarımı olmak üzere toplam 22 ünite içme suyu iÅŸi, yol iÅŸleri kapsamında 1. grup köy yolunda 1,5 Km BSK (Bitümlü Sıcak Asfalt Kaplama), 1. grup köy ve mezra yolunda 5 km sathi kaplama( 1.Kat Asfalt ), 3 grup köy yolunda 6,0 km yol bakım-onarımı, 1 köy yolunda 1 Adet Menfez yapımı saÄŸlanmış olup, söz konusu iÅŸler %100 tamamlandı ve toplamda 15 Milyon 281 Bin TL harcadık" dedi. 

"73 PROJE'YE 66 MÄ°LYON 240 BÄ°N TL'LÄ°K YATIRIM YAPILDI"

KÖYDES, Birlik ve Ä°l Özel Ä°dare aracılığı ile 73 projenin hayata geçtiÄŸini belirten Muhtar Önal, "Birlik iÅŸleri ile 21 proje kapsamında 2 ünite yeni içme suyu tesisi, 5 sondaj,  6 içme suyu bakım onarımı, 1 kanalizasyon bakım onarımı ile 14 ünite içmesuyu-kanalizasyon iÅŸleri, 1 grup köy yolunda 2,0 km sathi kaplama( 1.Kat Asfalt ), 1 grup köy yolunda 9,0 km Stabilize yapımı, 3 grup köy yolunda 400 mt. yol koruma duvarı toplam 5 yol iÅŸleri ve 2 diÄŸer iÅŸler olmak üzere toplam 5 Milyon 840 bin harcanacak olup çalışmalar devam etmektedir. Ä°l Özel Ä°daresi tarafından aktarılan tahsisli ödenekler ile 5 ünite Kanalizasyon Tesisi Yapımı, 
1 grup köy yolunda 1,0 km bakım-onarım, 6 köyde toplam 14 Bin m2 kilitli parke yapımı, Çevirme-Yazkonağı-SaÄŸgöze Grup Köy Güvenlik Yolu (27) Km BSK (Bitümlü Sıcak Asfalt Kaplama), 2 Adet Okul Onarımları çalışmaları devam etmekte olup, Ayrıca yapılan Araç Kiralama Hizmet Ä°ÅŸleri neticesinde; yaklaşık 50 km Sathi Kaplama, 50 km Stabilize yapımı, 11 km yeni yol ve 10 km yol bakım-onarımı yapılmış olup toplam 45 milyon harcanmıştır. Yine
Genç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme BirliÄŸi BaÅŸkanlığınca Genç ilçesinde 2022 yılı içerisinde, KÖYDES, Birlik ve Ä°l Özel Ä°dare aracılığı ile toplam 73 projeyle 66 Milyon 240 Bin TL'lik yatırım ve hizmetler baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"EMEĞİ GEÇENLERE SONSUZ ÅžÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

Köylerimizin daha modern ve yaÅŸanabilir bir hal alması için emek veren baÅŸta deÄŸerli 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyon BaÅŸkanı Milletvekilimiz  Cevdet Yılmaz'a, Vekilimiz Feyzi Berdibek'e, özverili çalışmalarından dolayı  Kaymakamımız Yusuf KaptanoÄŸlu'na, Ä°l Özel Ä°daresi Genel Sekreteri Enes Üçgül'e, Encümenimiz Abdullah Aldal'a ve emeÄŸi geçen kurum amir ve personellerine ilçemiz adına teÅŸekkür ederim" ifadelerini kullandı.

HABER:SÄ°NAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
AHIRI MÃœHÃœRLENDÄ°, HAYVANLARI DIÅžARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
MUHTAR SARI'DAN Ä°NTERNET TEPKÄ°SÄ°
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın