02 Mayıs 2024 Perşembe

ÖĞRENCİ VE MUHTARLARA KKKA EĞİTİMİ VERİLDİ

Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince öğrenci ve muhtarlara yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında seminerler verildi.

01 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE 17:07
0
1513
0
AA aa
ÖĞRENCİ VE MUHTARLARA KKKA EĞİTİMİ VERİLDİ

Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte olası kene vakalarında ciddi olumsuzluklar yaşanmaması için ilçe merkezi ve kırsal alanlarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) eğitimleri verdi. İlçe merkezindeki okullar, köyler ve köy muhtarlarına yönelik gerçekleştirilen eğitimde KKKA'dan nasıl korunulur bilgileri aktarıldı.

KKKA'nın virüslerin meydana getirdiği kenelerle bulaşan, şiddetli seyir gösteren bir hastalık olduğunu belirten Genç İlçe Sağlık Müdürü Burak Bozgan, hastalığın bulaşma yolları hakkında da ise: “Vücut üzerindeki keneler öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneleri vücuttan uzaklaştırmak amacıyla üzerlerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı, alkol ve benzeri kimyasal ürünler dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır. Vücuda tutunan kene, hiç vakit kaybedilmeden çıplak elle dokunmamak şartıyla kene kartı, eldiven, kağıt mendil, bez veya naylon poşet gibi materyal kullanılarak ezmeden, patlatmadan hemen çıkarılmalıdır. Kene vücuttan çıkartıldıktan sonra tutunma yeri su ve sabunla temizlenmeli ve daha sonra tentürdiyot gibi antiseptik solüsyon uygulanmalıdır. Eğer kişi keneyi kendi çıkaramayacaksa en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın