15 Mayıs 2025 Perşembe

ÖĞRENCİLER BİLİMDEKİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Çaytepe Ortaokulu tarafından birbirinden farklı projelerin yer aldığı TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Fuarda, öğrenciler tarafından geliştirilen çeşitli projeler görücüye çıktı.

25 KASIM 2021 PERŞEMBE 15:00
2
1145
0
AA aa
ÖĞRENCİLER BİLİMDEKİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile (TUBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘‘Eğitimde İşbirliği Protokolü'' kapsamında öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel 12 özgün proje, Genç Çaytepe Ortaokulu'nda yapılan açılışla sergilendi.

Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, Şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tezekten biyogaz deneyi, Topraksız tarım, emniyet kemeri tokasına son, elektrikli bisiklet, ısıtmalı mont, kum sarkacı ve daha birçok proje katılımcılardan tam not alırken, projenin yürütücüsü öğretmen Yunus Gezgin, tüm öğrencilerin yaklaşık iki aylık çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen 12 projede öğrencilerin bir ürün ortaya koymak için gösterdikleri çabanın takdire şayan olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Gezgin, "Bilim fuarları geleceğin bilim adamlarına şimdiden fırsat verme ve akıllarında bilim ışığı yakmak adına bizim için çok önemli. Okul müdürü  Mehmet Ali İnanç ve projede destek olan öğretmen arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

DİNLER: "BU PROJELERLE ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZGÜVEN GELİYOR"

Bilim fuarının öğrencilere özgüven aşıladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler ise,"Tübitak projelerimiz Tübitak'ın desteklediği projelerdir. Projelerle ilgili öğretmen ve öğrencilerimiz çok ciddi çalışmalar yaptılar. Yaptıkları projelerin sergilerini gezdik. Hakikaten öğrencilerimizin şimdiden projeye alıştırma konusunda ciddi faydaları var. Bu projelerle öğrencilerimize özgüven geliyor. Özgüvenle birlikte yavrularımız geleceğe daha iyi bakıyorlar. İnşallah ülkemizin geleceği adına büyük ümitler veriyor bizlere. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler ediyorum başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
19:08
GENÇ`TE 41 TAŞINMAZ İÇİN İHALE BAŞLADI
GENÇ'TE 41 TAŞINMAZ İÇİN İHALE BAŞLADI
Genç ilçesinde Milli Emlak Şefliği tarafından 41 taşınmazdan 16'sının ihalesi bugün yapılırken, geriye kalan 35 taşınmazın ihaleleri ise yarın ve Cuma günü yapılacak.
14.05.2025
18:38
ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DENETLENDİ
ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DENETLENDİ
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
18:28
BİNGÖL`DE İZİNSİZ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINA CEZA YAGDI
BİNGÖL'DE İZİNSİZ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINA CEZA YAGDI
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
18:24
BİNGÖL`DE MAYIS AYINDA KAR ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ
BİNGÖL'DE MAYIS AYINDA KAR ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
18:16
BİNGÖL`DEKİ SÜRÜCÜ KURSLARIN EDS TALEBİ
BİNGÖL'DEKİ SÜRÜCÜ KURSLARIN EDS TALEBİ
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
18:07
BEŞYOL`DAKİ CİNAYETİN FAİLİ YAKALANDI
BEŞYOL'DAKİ CİNAYETİN FAİLİ YAKALANDI
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın