03 Mayıs 2024 Cuma

ÖĞRENCİLER HAYIRDA YARIŞTI

22 NİSAN 2019 PAZARTESİ 13:36
0
1486
0
AA aa
ÖĞRENCİLER HAYIRDA YARIŞTI

Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Recep Tümen İmam Hatip Ortaokul'unda ortaokullar arası “40 Hadis Ezberleme” yarışması düzenlendi. Yarışmada öğrencilere, hadisin Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı soruldu.

Yarışma, jüri değerlendirmesi sonucunda birinciliği Şehit Recep Tümen İmam Hatip Ortaokul'undan Muhammed Mahmud kazanırken, ikinciliği Yayla YBO'dan İbrahim Olgun, üçüncülüğü ise Mevlana Ortaokulundan Yeliz Tezer kazandı. Yarışmada birinci olan öğrenci gram altın, ikinci olan öğrenci LC Waikiki'den 100 TL'lik alış-veriş kartı, üçüncü olan öğrenci ise robotik lego ile ödüllendirildi.

Okulun Konferans Salonunda gerçekleşen yarışmaya 8 okuldan 11 öğrenci katılırken, programa Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Toklu, Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, Eğitim-Birsen Başkanı Yunus Kava, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK”
Yapılan yarışmanın anlamlı ve önemli olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, “40 Hadis gibi ezber yarışmasının yapılmış olması gerçekten örnek teşkil ediyor. Yarışma aslında sadece bir aracı; asıl mesele öğrencilerimizin bu hadisleri ezberleyip hayatlarına idrak etmeleridir. Gördüğüm kadarıyla öğrencilerimizin tamamı bunu en iyi şekilde teşkil ediyorlar. İnşallah bu güzel haftaya yaraşır bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Ben, yarışmasının yapılmasında emeği geçen arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor ve dereceye giren öğrencilerimi de ayrıca tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. 
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın