13 Aralık 2025 Cumartesi

OTİZMLİLER İÇİN SERGİ AÇTI

Geçirdiği trafik kazasından sonra tekerlekli sandalye ile yaşamına devam eden Ebru sanatı ustası Kadir Ekici, kursiyerlerle birlikte yaptığı tabloları, otizmli öğrenciler için sergide satışa çıkardı.

18 MART 2019 PAZARTESİ 12:23
0
2571
0
AA aa
OTİZMLİLER İÇİN SERGİ AÇTI

Çorum Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 2009 yılında mezun olan ve Ebru sanatı ile uğraşan Kadir Ekici (30), 2012 yılında trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamını süren Ekici, 2 yıl aranın ardından tekrar çok sevdiği sanata başladı. Halk Eğitim ve Gençlik Merkezi'nin destekleriyle açtığı kursta sanatını icra eden Ekici, kursiyerleriyle birlikte hazırladıkları tabloları otizmli öğrenciler için Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde açtığı sergide satışa çıkardı. Sergi yoğun ilgi görürken, bir çok kişi de satın alarak destek oldu.

Buradan gelen gelirleri Otizmli öğrenciler için harcayacaklarını belirten Ebru sanatçısı Kadir Ekici, “2009'dan beri Ebru sanatıyla ilgileniyorum. Ebru sanatıma olan ilgim su üzerinde yapılması dolayısıyla oldu. 2015'ten beri de Bingöl'de çeşitli kurslar vererek bu sanatın devamlılığını sağlamaya çalışıyorum. Bu sanata olan ilgi ve alaka ilimizde her geçen gün artıyor ve buna vesile olmakta benim için bir gurur kaynağı. Yaklaşık 3 aydır yaptığımız kurs sonucunda kursiyerlerle yaptığımız çalışmaları sergiye çıkardık. Sergiden gelen satış gelirlerini de otizmli bireylere harcayacağız. Onların çeşitli ihtiyaçları karşılanacak. Umarım herkes için bir örnek olur” dedi.

Sergideki kazançların otizmli öğrencilere harcanmasından dolayı memnun olduklarını belirten Bingöl Engelliler Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tüz ise, “Kadir hocamızın otizmli çocuklarımız için düzenlemiş olduğu bu sergiye biz dernek olarak katılım sağladık. Gerçekten çok iyi bir düşünce iyi bir fikir. Hem dernek hem de vatandaş olarak bu çalışmasını sonuna kadar destekliyoruz. Engelli olmasına rağmen böyle bir çalışma yapması ayrı bir güzellik katkı, takdire şayandır. Vatandaşlarımızın gelip bu sergiyi yerinde görmesi ve otizmli öğrencilere destek olması çok önemli” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
12:16
BİNGÖL DAHİL 52 İLDE TEFECİ OPERASYONU
BİNGÖL DAHİL 52 İLDE TEFECİ OPERASYONU
Bingöl'ün de aralarında olduğu 52 ilde, tefecilere yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 179 şüpheli yakalandı.
12.12.2025
12:12
DEVLET HASTANESİ ACİLDE TEŞHİS KRİZİ
DEVLET HASTANESİ ACİLDE TEŞHİS KRİZİ
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
12.12.2025
12:08
12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Bingöl merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen terör operasyonlarında 12 şüpheli gözaltına alındı.
12.12.2025
11:41
YEDİSU FAYIN`DA BİRİKEN ENERJİ UYARISI
YEDİSU FAYIN'DA BİRİKEN ENERJİ UYARISI
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
09.12.2025
13:13
ZIKTE SÜRKAP`TAN ENGELLİLER İÇİN KAHVALTI PROGRAMI
ZIKTE SÜRKAP'TAN ENGELLİLER İÇİN KAHVALTI PROGRAMI
Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
12:02
BİGED`DEN DAMA TURNUVASI DUYURUSU
BİGED'DEN DAMA TURNUVASI DUYURUSU
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED), geleneksel spor kültürünün yaşatılması ve gençlerin sosyal-kültürel faaliyetlere yönlendirilmesi amacıyla düzenlenecek Dama Turnuvası için başvuruların başladığını duyurdu. Dernek yetkilileri, strateji ve zeka gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın