07 Aralık 2025 Pazar

Pkk'ya Karşı En Güçlü Olduğumuz Dönemdeyiz

Bingöl'de Güvenlik Korucuları iftar programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dünyada PKK'ya en çok desteğin verildiği ama PKK'ya karşı en güçlü olduğumuz dönemdeyiz dedi.

27 NİSAN 2022 ÇARŞAMBA 21:15
0
4325
0
AA aa
Pkk`ya Karşı En Güçlü Olduğumuz Dönemdeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl'de Güvenlik Korucuları İftar programına katıldı. İftara Bakan Soylu'nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Arif Çetin, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Şehit Aileleri ve Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin,  İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat ve güvenlik korucuları katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Topal'ın iftar sonrası ettiği duanın ardından konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik korucularına terörle mücadelede verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

“SURİYE'YE DE HUZURU BİZ GETİRECEĞİZ, IRAK'A DA HUZURU BİZ GETİRECEĞİZ, ETRAFIMIZDAKİ COĞRAFYAYA DA HUZURU HEP BERABER BİZ GETİRECEĞİZ”

Bakan Soylu, “Bize sadece Bingöl'ün huzuru yetmiyor, bize sadece Mardin'in huzuru yetmiyor, bize sadece Diyarbakır'ın, Siirt'in, Şırnak'ın huzuru yetmiyor. Biz tarihimizi bilen bir milletiz. Biz komşularımızı bilen bir milletiz. Biz kız alıp verdiklerimizi bilen bir milletiz. Biz sadece 780 bin km karenin içerisinde büzüşmüş acaba ne olacak diye endişe eden bir millet değiliz. Biz Suriye'yi bilen, Irak'ı bilen, Yemen'i bilen, Lübnan'ı bilen, Afganistan'ı bilen, Pakistan'ı bilen bir milletiz. Bağdat huzurlu olursa, Şam huzurlu olursa, Tarhan huzurlu olursa, etrafımızdaki coğrafya huzurlu olursa biz huzurlu olabileceğimizi bilen bir milletiz. Nasıl Diyarbakır'a, Bingöl'e, Şırnak'a, Siirt'e huzur getirmişsek nasıl insanların yarına emin bir şekilde bakabilmesini hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkede herkese rağmen ve her şeye rağmen bütün fitnelere rağmen gerçekleştirebilmişsek, işimiz bitmedi. Suriye'ye de huzuru biz getireceğiz, Irak'a da huzuru biz getireceğiz, etrafımızdaki coğrafyaya da huzuru hep beraber biz getireceğiz” dedi.

BAKAN SOYLU, 29 EKİM 2023'E DİKKAT ÇEKTİ

Dünyanın PKK terör örgütüne en çok desteği verdiği dönemde olduğunu söyleyen Bakan Soylu, Türkiye'nin de PKK'ya karşı en güçlü bir dönemde olduğunun altını çizdi.

Bakan Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21.yüzyılda Türkiye, onlara itimat etmedi, Batı'ya itimat etmedi. Eğer batıya itimat etmiş olsaydı Irak'tan Afrin'e kadar terör koridorunu oluşturan PKK terör örgütü muradına ererdi. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Ne Amerika ne Avrupa kimse umurumuzda değil. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye de devam edeceğiz. Bu ülkede büyük petrol yataklarını Sayın Cumhurbaşkanımız bulmadı, altın madenleri bulmadı. Cenabı hakka ve milletin duasına yaslandı. Milletin birliğine yaslandı. Milletine inandı ve işi bu noktaya getirdi. Dünü de biliyorsunuz, bugün ki hali de biliyorsunuz. Dünyada PKK'ya en çok desteğin verildiği ama PKK'ya karşı en güçlü olduğumuz dönemdeyiz. Güya bizim müttefiklerimizin PKK'ya en çok desteği verdikleri ama bizim de PKK'ya karşı en güçlü olduğumuz ve onu silmeye en yakın olduğumuz dönemdeyiz. 29 Ekim 2023 Cumhuriyet'in 100'üncü yılıdır, birinci asırdır. Cumhuriyetin birinci asrında PKK denilen terör örgütünün toprakların altına gömülmüş olduğunu, bir daha kimsenin sesini çıkaramayacağını ve sadece bizim toprakların altına gömdüğümüzün bir terör örgütü olmayacağını aynı zamanda bu coğrafyada bize meydan okumaya çalışan batıyı da toprakların altına gömeceğimizi, terör örgütüne destek verenleri de toprakların altına gömeceğimizi burada bir kez daha söylemek istiyorum. Ne gönderirlerse göndersinler. Tırlarla silah göndersinler, çuvalla para göndersinler, eğitici göndersinler. Nasıl bomba yaparsın, nasıl insan öldürürsün diye ne eğitimi verirlerse versinler, biz şuan da en güçlü dönemdeyiz. Türk devletlerinin burada bulunan, bu coğrafyada kurulan devletlerin en güçlü dönemindeyiz. Demek ki bu işler sadece parayla pulla olmuyor” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Terörü ve terörün hatıralarını da, bize yapıştırdığı etiketleri de, acılarını da, aramıza attığı fitneleri de buradan söküp atmak bizim boynumuzun borcudur. Burada Türkü'yle, kürdüyle hep bir aradayız ve aynı masadayız.  Şu cümle bile birilerine kabusdur. Bütün siyasi ayağını düşmanlık üzerine kuran, fitne üzerine kuran geçmişte yaşanan acıları kanatmak üzerine kuran anlayışa karşı bizim itirazımız var ve biz bununla beraber mücadele ediyoruz. PKK'yı mağaralarına hapsettik. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu yoldan dönmek yoktur. Bir saniye bunlara nefes aldırmak yoktur. Sınır içi sınır ötesi fark etmez. Nerede PKK'lı varsa biz peşindeyiz. Askerimizle peşindeyiz, jandarmamızla peşindeyiz, polisimizle peşindeyiz, güvenlik korucu kardeşlerimizle peşindeyiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.12.2025
18:15
VALİ USTA`DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
VALİ USTA'DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi.
05.12.2025
18:11
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.
05.12.2025
18:07
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
Pist ve PAT sahalarındaki bozulmalar nedeniyle üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı onarım ihalesi, dördüncü kez yapılan süreçte tamamlandı. Toplam 15 firmanın yarıştığı ihalede en avantajlı teklifi veren ortaklık, 'muhtemel kazanan' oldu.
05.12.2025
18:02
BİNGÖL`E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
BİNGÖL'E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.
04.12.2025
18:19
GÜZEL`DEN  3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN` DE  HANE ZİYARETLERİ
GÜZEL'DEN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN' DE HANE ZİYARETLERİ
Kaymakam Muhammet GÜZEL, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçemiz Kültür ve Yenişehir Mahallelerinde ikamet eden engelli çocuklarımızı ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.
04.12.2025
17:06
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Genç ilçesinde 2021 yılında yıkılan kapalı spor salonunun yerine yapılacak 750 kişilik yeni kapalı spor salonu için protokol imzalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın