29 Mart 2024 Cuma

RAFTİNG MURAT'A ÇOK YAKIŞTI

Spora Geç Kalma Genç Kal, Projesi kapsamında Murat Nehri'nde ilk defa rafting yapıldı. Murat'ın azgın sularında kürek çeken gençler, heyecanlı anlar yaşadı.

23 NİSAN 2019 SALI 21:10
1
2477
0
AA aa
RAFTİNG MURAT`A ÇOK YAKIŞTI

Genç Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan arındırılması amacıyla hayata geçirilen "Spora Geç Kalma Genç Kal" Projesi kapsamında iki ayrı ekip kurularak temel eğitimler verildi. Daha önce Tunceli'de Munzur Çayı'nda temel eğitimlerini tamamlayan sporcular, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Murat Nehri'nde ilk ranfting heyecanını yaşadılar.

Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bülbül, Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Dağ ve sporcuların katıldığı etkinlik öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

MURAT'TA BİR HAFTALIK EĞİTİM VERİLDİ

Genç Kaymakamlığı'nın daveti üzerine ilçeye gelen Rafting Milli Takım antrenörü Ali Ekrem Canpolat  ve Spor uzmanı Arif Kaya nezaretinde  bir hafta boyunca botlarla Murat Nehrinde rafting eğitimleri alan sporcular, eğitimşn ardından 23 Nisan münasebetiyle düzenlenen etkinlikte nehir üzerinde çeşitli sovlar yaparak renkli görintülere imza attılar.

KAYMAKAM VURAL: "RAFTİNGLE TURİZME YENİ BİR SOLUK KAZANDIRACAĞIZ"

Murat Nehri'nin rafting turizmine çok elverişli olduğunu belirten Kaymakam Hasan Hüseyin Vural; "Murat Nehri'nde ilk defa rafting sporunun yapılması bizleri oldukça mutlu etti. Amacımız, rafting sporunu geliştirip Bingöl'ümüzü nehir sporlarında temsil edecek takımı oluşturmaktır.  Bu vesileyle gençlerimizi raftinge yönlendirip kötü alışkanlıklardan da uzak durmalarını sağlayacağız. Bunların yanı sıra rafting sporuna çok elverişli olan Murat nehrimizin ilerleyen zamanlarda turizme açılması ve burada şampiyonaların yapılması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

BAŞKAN DİRİK: "BELEDİYE OLARAK DESTEK OLACAĞIZ"
Genç İlçesi için yeni bir ilgi alanı oluşturacak rafting sporunun geliştirilmesi ve yaygılaştırılması için gerekli ilgi ve desteğin sunulacağını ifade eden Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ise: "Sayın Kaymakamımızın desteğiyle yakılan bu meşalenin her daim yanması ve gelecek yıllara ışık tutması için bize düşen ne varsa, Genç Belediyesi olarak  imkanlar dahilinde desteğimizi sunacağız. Bu önemli aktiviteler gençlerimizi koruyacağı gibi ilçemize de farklı bir ilgi kazandıracaktır. Her yönüyle önemli bulduğumuz bu aktivitenin geliştirilmesi hususunda ayrı bir hassasiyetimiz olacak inşallah. Aktiviteyi gerçekleştiren ve emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER: SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın