11 Mayıs 2024 Cumartesi

SABUNLAR KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!

Genç ilçesinde devlet desteği ile açılan el becerilerini geliştirme kursuna katılan dezavantajlı kadınlar, şekil verdikleri sabunları ve epoksileri görücüye çıkardı.

29 EKİM 2021 CUMA 13:46
0
1538
0
AA aa
SABUNLAR KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!

Genç Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ADEM'de kadınlara yönelik doğal sabun yapımı kursu meyvelerini verdi. Kursta ki eğitimlerini tamamlayan 25 kursiyer, kahveden, ısırgan otuna kadar birçok bitki özünden çeşit çeşit  epoksi ve organik el yapımı doğal sabun üretti. Üretilen sabunlar Kent Meydanın' da  kurulan stant ile vatandaşların beğenisine sunuldu. 

“KADINLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ” 

Genç ADEM Müdürü Merve Dağ, “Genç Kaymakamlığı bünyesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak bir sene önce başladık faaliyetlerimize. İlk olarak sabun kursumuzu açtık ve burada dezavantajlı 25 bayan kursiyerimizle beraber el yapımı sabunu ve epoksi  üretimi yapıyoruz. Bu projede ki amacımız dezavantajlı kadınlarımıza, istihdama yönelik kurslar sunmak. Psikososyal ve sosyal kültürel yönden eğitimler verip onların hayatlarına dokunabilmek ve meslek sahibi yapabilmektir.  Bununla beraber ileride kendi mesleklerini ele alarak aile bütçelerine katkı sunabilmelerine destek sağlamak en büyük amacımız. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanan ücretsiz malzemelerle kursiyerlerimiz sabun üretimi ve epoksi yapıyorlar. Bal diyarı olmamız hasebiyle başta bal sabunu olmak üzere, pirinçli sabun, havuçlu sabun ve zeytinyağlı sabunlar üreterek güzel işler çıkararak kadınlarımızın hayatlarına dokunmuş oluyoruz. Kursun en güzel yanı ise tamamen ücretsiz olarak ürettikleri sabunlardan kazanılan maddi hasılatı ise kadınlarımız kendine alıyor ve ekonomik olarak aile bütçelerine de bu şekilde katkıda bulunabiliyorlar” diye konuştu. 

AK PARTİ İLÇE YÖNETİMDEN DESTEK ZİYARETİ

AK Parti Genç İlçe Başkanı Aydın Kalabalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Elüstü yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden kurs hakkında bilgi alarak gerekli olan tüm desteği vereceklerini ifade etti. 

Kalabalık“ İlçemiz için en önemli tesislerden biri olan (ADEM) Aile Destek Merkezimizi ziyaret ettik. Buradaki el emeği göz nuru ürünlerin hepsinde alın teri olduğuna bir kez daha şahit olduk. Ben onun için buradaki öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Gayretleri için de hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da kendilerinin yanında olduğumuzu bir kez daha bilmelerini istiyorum.” dedi

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2024
20:21
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF`TAN ELENDİ
DEMİRSPOR, MAÇA ÇIKMAYINCA PLAY-OFF'TAN ELENDİ
Bingöl 1. Amatör Ligde mücadele eden Genç Demirspor, play off'larda elendi. Büyük Bingölspor maçına çıkmayan Demirspor, Kuzgunlar'ı sampiyonluktan ederken, Hükmen galip gelen Büyük Bingölspor ise şampiyon oldu ve Bal Ligi için baraj maçı oynamaya hak kazandı.
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın