30 Mart 2026 Pazartesi

SANATÇILARIMIZA SAHİP ÇIKILSIN!

Musiki Cemiyeti Başkanı Veysel Canlı: 'Onlarca insan çaresiz, evine ekmek götüremez durumda. Onca destek sağlandı ama sektörümüzü hatırlayan olmadı. Tüm çağrılarımıza rağmen ne ses veren var, ne de 'hayırdır kardeşim, derdiniz nedir?' diyen..! Oysa başka yerlerde bir nebze de olsa destek sunuluyor. Burada o da yok!'

21 ARALIK 2020 PAZARTESİ 14:50
1
2061
0
AA aa
SANATÇILARIMIZA SAHİP ÇIKILSIN!

Dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik alanda birçok yıkımı da beraberinde getiren Covid-19 pandemisinden en fazla etkilenen sektörlerden biri de müzisyenler. Bir yıldır düğün salonları kapalı olduğu ve düğünler yasaklandığı için çalışamayan müzisyenler, geçim sıkıntılarıyla boğuşuyor. Destek taleplerine ise henüz olumlu bir karşılık çıkmadı.

BU İNSANLAR NASIL GEÇİNİYOR SANIYORLAR?

Yaşadıkları sorunlara ve gösterilen duyarsızlığa dikkat çeken Bingöl Musiki Cemiyeti Başkanı Veysel Canlı: “Bir yıllık süre zarfında birkaç düğünde sahne almanın dışında kimse iş yapmış değil. Bir iki kuruş birikmişi olan onlarla hayata tutunmaya çalışıyor, birikmişi olmayan da ailesinin ya da çevresinin desteğiyle yaşama mücadelesi veriyor. Devlet memuru değiliz ki, aybaşı geldiğinde bankamatiği takıp maaşımızı çekelim. Havalar soğudu! Doğalgaz, elektrik, su, telefon faturaları nasıl ödenecek?  Bu insanların çocuğu, ailesi yok mu? Bu insanlar nasıl geçiniyor sanıyorlar? Ne yiyip içiyorlar? Ne soran var, ne de gören! Elbette herkes sıkıntıda! Devlet birçok kişiye destek sunuyor, olanaklar sağlıyor. Ama müzisyenlere böyle bir destek de yok. Daha doğrusu bizi hatırlayan da yok, çağrılarımıza kulak veren de..!”

“ÖDEMEYİ DIŞARIYA YAPIP FEDAKÂRLIĞI BİZDEN BEKLİYORLAR”

Daha önce sıkıntılarını paylaştıklarını ancak ‘hayırdır kardeşim, derdiniz nedir?' diye soran olmadığını anlatan Canlı; “Kültür Bakanlığı, yapılan bir proje üzerinden Türkiye'de müzisyenlere cüzi de olsa destek vereceğini açıkladı ama belirtilen kuruluşlara kaydınız yoksa onu da alamıyorsunuz. Bu projeye dair destekleri sorduğumuzda Bingöl'deki muhataplar konudan haberdar bile değil. Öte yandan Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında Halk Eğitim Merkezleri'nde kursları kapanan usta öğreticilere 1500 lira yardımda bulunacağını açıkladı. Ayrıca bu süreçte iş yerlerini kapatan çalışamayan esnaflara da 6 ay önce 1000 TL şu anda da 1500 TL olmak üzere nakdi yardımda bulunuyor. Toplamda 40 milyon lira yardımda bulunmuşlar. Görüyoruz ki, yerel yönetimlerden tutun da Bakanlıklara kadar aslında birçok alanda destekler sunuluyor. Bingöl'de bırakın destek sunmayı, görüşme taleplerimiz bile karşılanmıyor. Bunca insan bir yıldır evine ekmek götüremezken yereldeki kamu ve siyaset kurumlarının vicdanı rahat mı? Bir gün olsun çağırıp bu insanların derdini dinleyen, çözüm arayışına giren, samimiyetiyle yanımızda olduğunu hissettiren kimse olmadı. Herkes kör, sağır ve dilsiz! Madem destek sunacak güç yok, en azından İş-Kur üzerinden 6 aylık da olsa bu insanlara bir ekmek kapısı açılsaydı! Bu konuda bile kimse sesimizi duymadı! Farklı projelere, dışarıdan gelen sanatçılara her türlü ödemeyi fazlasıyla yapan kurumlarımız, yereldeki sanatçılara ‘ücretsiz sahne alın, fedakârlık gösterin' yaklaşımında bulunuyorlar. Ödemeyi dışarıya yapıp fedakârlığı bizden bekliyorlar. Bugün de onlar fedakârlık yapıp müzisyenlere sahip çıksınlar! Evinin kirasını ödeyemeyen, mutfak giderlerini karşılayamayan nice arkadaşlarımız var. Bir tane yönetici çıkıp bu insanların derdini dinlesin, bir çare üretsin. Ama yok! Kimsenin umurunda dahi değil bu insanlar! Yazık günah bu insanlara! Biraz olsun kendi insanını düşünemezler mi?” diye sitemde bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:09
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
26.03.2026
18:39
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştırdı.
26.03.2026
18:29
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN`DEN  DEV BİR ADIM
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN'DEN DEV BİR ADIM
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dev bir adım attı.
26.03.2026
18:21
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü şirketlerinden Aksa Elektrik, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve enerji bilincini aşılamak amacıyla 'Geleceğin Enerjisi' resim yarışmasını başlattı. 7-10 yaş arası çocukların katılımına açık olan yarışma için başvurular 25 Mart itibarıyla alınmaya başlandı.
26.03.2026
18:12
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN`DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
18:05
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın