19 Nisan 2024 Cuma

SANDIKTAN SONRA BİNGÖL'Ü UNUTUYORLAR

Partisinin 1'nci Olağan Kongresin konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; Bugünkü iktidar, Bingöl'ümüzden verilen desteğin, oyların kıymeti bilmiyor. Sandıkla işleri bitince ortadan kayboluyorlar. Ama değerli yol arkadaşlarım, biz Bingöl'ümüzün kalkınması için gereken her türlü desteği sağlayacağız.

15 KASIM 2020 PAZAR 17:56
0
4320
0
AA aa
SANDIKTAN SONRA BİNGÖL`Ü UNUTUYORLAR

DEVA Partisi 1'nci Olağan Kongresi Havuzbaşı Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Divan kurulu ve İl yönetiminin hazır bulunduğu kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Elazığ kongresinin ardından katıldı. 
Konuşmasına ülke gündemindeki sorunlarla başlayana Babacan, geçtiğimiz hafta görevden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı da eleştirdi. 
Sert eleştirilerde bulunan Babacan; “Ekonomimiz uçuyor diyenler, kendi kendilerini yalanladılar. Ekonomiyi batırdılar, şimdi de ortadan kaybolalım diyorlar” diyerek, şu ifadelere yer verdi: 
“Biliyorsunuz ülkenin durumunu yere göğe sığdıramayanlar, aylardır millete masal anlatanlar geçen hafta iflas ettiklerini açıkladılar. Ekonomimiz uçuyor diyenler, kendi kendilerini yalanladılar. Ekonomiyi batırdılar, şimdi de ortadan kaybolalım diyorlar. Yahu durun! Nereye kayboluyorsunuz? Gitmenin de bir adabı, usûlü vardır. İki senede ülkeyi iki kat borca soktuğunuzu gizleyip mi gideceksiniz? Arkadaşlar ilgili kişi sosyal medyada paylaştığı mesajdan sonra devir teslim törenine bile gelemedi, çünkü milletin içine çıkacak yüzleri kalmadı. Çünkü bu milletin gözünün içine bakacak yüzleri kalmadı. Türkiye'yi yoksullaştırdılar. Anayasayı askıya aldılar. Hukuku çiğnediler. Şimdi devlet protokolünü hiçe sayarken kendilerini o makama, sırf akrabası olduğu için getirene güveniyor. Biz de tüm bunlardan sorumlunun kim olduğunu biliyoruz. Bu sistem ile ülkenin kaderinin sadece tek bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştığını çok iyi biliyoruz. Milletimiz her şeyi görüyor.”
“BİZ BİNGÖL'ÜN SORUNLARINA DEVA OLMAK İÇİN HAZIRIZ”
Rant gözlüklerini takanların Bingöl'ün mimarisini düşünmediğini vurgulayan Babacan; “Değerli Bingöllü hemşerilerim, Bingöl il teşkilatımızın yaş ortalaması 34. bu dinamizm bizi çok heyecanlandırıyor. Oldukça genç bir kadromuz var. Bingöl'ün sorunlarını biliyoruz. Biz Bingöl'ün sorunlarına deva olmak için hazırız. Bingöl'de çarpık kentleşme çok ciddi bir problem. Rant gözlüklerini takanlar, şehrin toplumsal yapısını, estetik yapısını, mimarisini hiç umursamamışlar. Birinci dereceden deprem bölgesi olan Bingöl'de inşaatlar denetlenmemiş. Kentsel dönüşüm uygulamaları tüm Türkiye'de olduğu gibi burada da fiyaskoya dönüşmüş durumda. Biliyorsunuz, Bingöllü 923 aileye “1 yılda anahtar teslim” sözü verildi, oturdukları 295 hane yıkıldı. Ardından 2 defa temel atma töreni gerçekleştirdiler ama üç yıldır bir çivi bile çakılmadı. Kira yardımının sözü verildi ama bu sözde de durulmadı. Kentsel dönüşüm projelerinin amacı birilerinin rant elde etmesi değildir. Vatandaşların afete dayanıklı hanelerde oturmasını sağlamaktır. Biz öncelikle afet öncesi riskin en aza indirilmesine yönelik tedbirleri planlayacağız.  Bu kapsamda tüm yapıları denetleyeceğiz. Deprem ve sel açısından en riskli bölgelerden başlayarak bir kentsel dönüşüm programını derhal uygulayacağız. Böylece hastane, okullar ve diğer kamu binaları öncelikli olmak üzere tüm yapılarımızı depreme ve diğer afetlere dayanıklı hale getireceğiz” dedi. 
2010 YILINDA İHALESİ YAPILDI, 2017'DE HİZMETE AÇILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki eksiklere de değinen Babacan, hastanelerde doktor ve teçhizat eksikliği yaşandığını vurguladı. 
Babacan; “2010 yılında ihalesi yapılan 250 yataklı Bingöl devlet hastanesi ancak 2017 yılında hizmet vermeye başladı. Bu zaman diliminde Bingöllü vatandaşlarımız mağdur oldu. Yapılacağı sözü verilen hastaneler için bir tane kazma bile vurulmadı. Mevcut hastanelerde teçhizat ve doktor yetersizliği yaşanıyor. Bingöl'deki bir hastanın ameliyat için çevre illere sevk edilmesi ciddi bir sorundur. Taşımalı hasta diye bir sistem olur mu? Bunlar yapıyorlar. Halkımızın sağlığı yollarda tükeniyor” diye konuştu. 
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 
“BİNGÖL ERZURUM VE BİNGÖL DİYARBAKIR YOL İNŞAATI HALEN BİTİRİLMEDİ”
“Değerli arkadaşlar, Bingöl'ün bir diğer sorunu da ulaşım. 2010 yılında ihalesi tamamlanan Bingöl Erzurum ve Bingöl Diyarbakır yol inşaatı halen bitirilmedi. Bu kadar önemli bir yolun bitirilememesi, Bingöl'e değer vermediklerini gösteriyor. ulaşım yetersizliği olunca ne oluyor arkadaşlar? Yatırımcının maliyeti artıyor. Zaten ekonomik öngörülmezlik, hukuki güvensizlik yüzünden yatırımcı korkuyor. Bir de üstüne yol masrafı olunca yatırımcı Bingöl'e yatırım yapmaktan kaçınıyor. Yatırım olmadıkça Bingöl'ün ekonomisi de yara alıyor. İşsizlik rekor seviyede. Bingöl'de istihdam yaratmak adına somut adımlar atılmıyor.”
“MÜLAKAT SİSTEMİNİ KALDIRACAĞIZ”
“Gençlerimiz işsiz bırakılıyor. Bakın, Bingöl'de canına kıyan gençlerimiz oldu.  Gençlerimizin yarınlardan umudunu kesmesi, hayatını sona erdirmeyi düşünmesi bile utanç verici arkadaşlar. Gelecek kaygısı, işsizlik can yakıyor, can alıyor. Deva partisi, bu ümitsizliğe son vermek için hazır. Biz, kamuda işe alımlarda mülakat sistemine son vereceğiz. Gençlerimizin yazılı sınavlardan aldıkları yüksek puanlara rağmen işsiz bırakılmalarına sebep olan mülakat sistemini kaldıracağız. Onun adamı, şunun yakını, o partiden, bu fikirden diyerek gençlerimiz arasında liyakate, bilgiye değer vermeyen bu uygulamaları kaldıracağız. halkımızın refah seviyesini layık olduğu seviyeye yükselteceğiz.”
“ÜLKEYİ YÖNETENLER DESTEK YERİNE ÇİFTÇİLERİMİZİ KREDİ BATAĞINA SOKUYOR”
“Bingöllü çiftçilerimize de destek verilmiyor, üreticilerimiz ve ürünlerimiz korunmuyor. Döviz kuru arttıkça girdi fiyatları artıyor. Çiftçilerimizin maliyetleri artıyor, ama ülkeyi yönetenler destek yerine çiftçilerimizi kredi batağına sokuyor. Plansız ve programsız hareket edildiği için Bingöl tarımda yeterli üretim sağlayamıyor. Biz deva partisi olarak, çiftçilerimizin gelirlerini öngörülebilir ve istikrarlı kılmayı hedefliyoruz. Tarım meslek liseleri açacağız. Bu liselerden mezun olan gençlere destekler sunacağız. Böylece mesleğin gençleştirilmesini, gençlerimizin tarımla zenginleşmesini, ülkemizin kaliteli tarım ürünlerine ulaşmasını sağlayacağız. Bingöl, hayvancılık alanında potansiyelinin çok altında kalıyor. Süt üretiminden küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığına varana dek çok ciddi bir potansiyele ve güce sahip olmasına rağmen değerlendirilmiyor. Süt üreticilerimiz desteklenmiyor. Teşvik takviminin belirlenmemesi üreticimizi korumasız bırakıyor. Bu kıymetli potansiyelden yararlanabilmek için tarıma ve hayvancılığa dayalı organize sanayi bölgeleri kurulmalı ve özellikle organik tarım desteklenmelidir. Yem üretimi için etüt çalışmaları yapılmalıdır. Bingöl'ümüzün sorunları çok. Bugünkü iktidar, Bingöl'ümüzden verilen desteğin, oyların kıymeti bilmiyor. Sandıkla işleri bitince ortadan kayboluyorlar. Ama değerli yol arkadaşlarım, biz Bingöl'ümüzün kalkınması için gereken her türlü desteği sağlayacağız.”
“BİNGÖL'ÜN DEMOKRASİYE İHTİYACI VAR”
Biz Bingöl'ün sorunlarını biliyoruz. Bingöl'ün demokrasiye ihtiyacı var. Bingöl'ün atılıma ihtiyacı var. Biz Bingöl için tüm Türkiye için hazırız. Soruyorum şimdi; Bingöl hazır mı? … saygıdeğer arkadaşlar; deva partisi, kadınlarla gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle işçilerle, esnafla eşitlik için, adalet için, özgürlük için yola çıktı. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye'nin yaralarını saracağız. Biz Türkiye'nin haysiyetli insanları için buradayız. Artık Türkiye'nin deva'sı var, Bingöl'ün Deva'sı var ve biz hazırız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın