10 Mayıs 2024 Cuma

SEVGİLİMDEN AYRILDIM İTFAİYEYİ BAĞLAYIN!

Acil numaraların bir çatı altında toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezi'nde 3 aylık sürede 142 bin çağrıya cevap verilirken, gelen gereksiz çağrıların ise Sevgilimden ayrıldım, içim yanıyor itfaiyeyi bağlayın şeklinde olması pes dedirtiyor.

21 EKİM 2021 PERŞEMBE 10:19
0
1191
0
AA aa
SEVGİLİMDEN AYRILDIM İTFAİYEYİ BAĞLAYIN!

Bingöl'de acil çağrı yapılması gereken durumlarda vatandaşların birden çok numara yerine 112'yi aramaları için kurulan Bingöl Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi, vatandaşlara en hızlı şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Yaklaşık 3 ay önce hizmete giren ve 142 bin 184 çağrıyı süzgeçten geçiren 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı karşılama personelleri, 40 bin 128 adet asıl vakaya ulaşırken, 102 bin 56 asılsız çağrıya maruz kaldı.

82 personelle vatandaşlara hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezinde Emniyet, Jandarma, AFAD, İtfaiye, Sağlık, Orman gibi kurumların çağrı lokasyonları bulunuyor. 

Vatandaşların daha önce acil durumlarda farklı farklı numaraları ezberlemek durumunda kaldığını ve bu konuda sorun yaşadıklarını söyleyen 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Medeni Amil, acil numaraların tek çatı altında toplandığını hatırlattı. 

Amil, “Malumunuz olduğu üzere eskiden AFAD, Orman, İtfaiye, sağlık, emniyet ve jandarma bu kurumların her birinin farklı numaraları vardı. Ve vatandaş da bu numaraların hepsini ezberlemek zorunda kalıyordu. Çoğu zaman jandarmayı araması gerekirken itfaiyeyi arayabiliyordu, itfaiyeyi araması gerekirken ormanı arayabiliyordu ama 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü çatısı altında toplanması ile beraber artık vatandaşın birçok numarayı aramasına gerek kalmadı” dedi. 

3 AYDA 142 BİN ÇAĞRI ALINDI

3 aydır kentte tek numara üzerinden hizmet verildiğini söyleyen Amil, “İlimizde de İçişleri Bakanlığı'mızca 19 Haziran 2021 tarihinde faaliyet vermeye başladık. Ve bütün çağrıları aynı çatı altında topladık. Bu 3 aylık sürede toplamda 142 bin adet çağrı geldi. Bunların 102 bini asılsız, 40 bini de asıl çağrıdır. Bizim vatandaşlardan talebimiz 112 Acil Çağrı Merkezi müdürlüğünü boş yere meşgul etmemeleri. Bunların boş yere meşgul etmesi demek, vatandaşın can ve mal kaybına neden olabiliyor” şeklinde konuştu. 

“SEVGİLİMDEN AYRILDIM, İÇİM YANIYOR İTFAİYEYİ BAĞLAYIN”

3 aydır 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan Arzu Vural, acil durumların yanı sıra birçok kez gereksiz trajikomik çağrılar da aldıklarını söyledi. 

Bu konuda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini aktaran Vural, “Acil durumlarda aradığımız farklı farklı numaralar vardı. Şuan tüm acil durumlar için 112'yi arıyoruz. Yaklaşık 3 aydır bu kurumda çalışmaktayım. Ciddi konular dışında lüzumsuz çağrılar da alıyoruz. Bunlardan bir kaçını belirtmem gerekirse, bir erkek vatandaşımız işte doğum sancım var diye bizi aramıştı. Onun dışında gecenin ikisinde evde fare var beni kurtarın diyen vatandaşlarımız oluyor. Biri de sevgilimden ayrıldım, içim yanıyor itfaiyeyi bağlayın diye aramıştı bizi. Bu tarz trajikomik çağrılar alıyoruz. Tabi alırken gülüyoruz ama çok ciddi bir konu bu. Vatandaşlarımızın bu konuda çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın