10 Mayıs 2024 Cuma

SORUNLAR KULAK ARDI EDİLİYOR!

DEVA Partisi Genç İlçe Başkanı Erdoğmuş: 'Genç ilçesi, Bingöl bölgesinde mevcut iktidarın adeta bir kalesi olarak görülmüştür. İktidar temsilcilerinin bu süreçte esnafın sorunlarına kulak tıkamaları Genç'e yapılan bir vefasızlık örneğidir' dedi.

08 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ 10:37
0
2145
0
AA aa
SORUNLAR KULAK ARDI EDİLİYOR!

DEVA Partisi İl Yönetimi, Genç ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İl Başkanı Mikail Kovalar ve Deva Partisi Genç ilçe başkanı Abdulbaki Erdoğmuş yaptıkları ziyaretlerde, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

İlçedeki esnafın siftahsız kapattığını belirten Erdoğmuş; “Malûmunuz olduğu üzere küresel salgın her yerde olduğu gibi ilçemizde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Bu kapsamda ilçemizde esnafların sorunlarını dinlemek üzere, il başkanımız Sayın Mikail Kovalar başkanlığında il ve ilçe yöneticilerimiz ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledik. Esnafımız zor durumda. Siftah yapamadan işyerlerini kapatan esnaflarımıza rastladık. Gelişmiş ülkeler, pandemi sürecinde vatandaşının bütün sıkıntılarını devlet desteğiyle çözerken; biz de ise vatandaşımız salgının pençesinde, kendi kaderlerine terk edilmiş durumdadır. Ayrıca ulusal marketler zinciri, küçük esnafımızın sıkıntılı durumunu daha da zorlaştırıyor. Esnafımız haksız rekabet koşulları karşısında, ulusal çapta ki mağazalara karşı mücadele ederek zorla ayakta durmaya çalışırken, artan enflasyon ve pandemi koşullarının etkisiyle büyük zorluklarla karşı karşıyadır” dedi.

“GENÇ'E YAPILAN BİR VEFASIZLIK ÖRNEĞİDİR”

İktidar temsilcilerinin esnafın sorunlarına kulak tıkadığını iddia eden Erdoğmuş; “Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını bile zor karşıladığını dile getiren esnafımız, bu süreçte devlet yetkilileri ve iktidar temsilcileri tarafından yalnızlaştırıldıklarını söylemeleri, bizleri üzmüştür. Çünkü Genç ilçesi;  Bingöl bölgesinde mevcut iktidarın adeta bir kalesi olarak görülmüştür. İktidar temsilcilerinin bu süreçte esnafın sorunlarına kulak tıkamaları Genç'e yapılan bir vefasızlık örneğidir. Bu vefasızlık durumunu söyle özetlemek gerekirse, Esnafımızın bir kısmına verilen kira desteği, sembolik bir rakam olarak değil gerçek manada esnafımızın kirasının tamamının, salgın süresince devlet tarafından ödenmesi hayati önem taşımaktadır. Kahvehane lokanta, halı saha, düğün salonu ve okul kantini işletmecilerine, işleri azalan, işyerleri kapanan ve borcunu borç ile kapatan tüm  esnaflarımıza destek olunmalıdır. Buradan Genç İlçe Belediye Başkanımıza ve iktidar temsilcilerine sesleniyorum. "Gelin böyle bir günde vatandaşımızın ve esnafımızın yanında olun. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın belediyeye olan borçlarını normalleşme sürecine kadar faizsiz erteleyin. Mülkiyetlerinizde bulunan  işyerlerinden belirli bir süre kira almayın. Bunun bir örneğini Bingöl Belediyesi ve Kiğı Belediyesi yaptı. Bingöl Belediyesi Mülkiyetlerinde bulunan işyerlerinden 3 ay kira almayacaklarını açıklarken, Kiğı Belediyesi de ilçedeki işletmelerden 3 ay boyunca vergi, su ücreti ve mülkiyeti Belediyeye ait olan işletmelerden kira alınmayacağını açıkladı. Aynı özveriyi Genç Belediye Başkanımızdan da bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2024
19:03
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilciliği, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi. (Eğitim-Bir-Sen) Genç İlçe Temsilcisi Muhammed Mustafa Demirağ'ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.
10.05.2024
18:41
AK KADINLAR`DAN İSRAİL TEPKİSİ `SAVAŞINDA  BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK KADINLAR'DAN İSRAİL TEPKİSİ 'SAVAŞINDA BİR AHLAKI, HUKUKU VAR
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek
09.05.2024
18:33
ÜNİVERSİTE  ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE`YE  DESTEK
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE'YE DESTEK
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
09.05.2024
16:24
BİNGÖLDE  JEOTERMAL  KAYNAKLARI ` KONUŞULDU
BİNGÖLDE JEOTERMAL KAYNAKLARI ' KONUŞULDU
Bingöl'deki jeotermal kaynakların potansiyeli, değerlendirilmesi gereken alanlar ile bu kaynakların ekonomiye kazandırılması ve neler yapılacağı konusunda toplantı yapıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta; 'Veriler ve öneriler doğrultusunda çalışacağız.' dedi.
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın