28 Nisan 2024 Pazar

SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMEYİN!

Genç ilçesinde Eski kimlikler Aralık'tan sonra kullanılmayacak söylentisi Nüfus müdürlüğünde yoğunluk oluşturmaya devam ederken, Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise, geçerliliğin 2023'e kadar devam edeceğini ve söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 14:12
0
2253
0
AA aa
SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMEYİN!

Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Genç ilçesinde de ortaya atılan yeni kimlik söylentisi, Nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

Genç Nüfus İlçe Müdürlüğü önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kimlik değişimi için yoğun kalabalık oluşurken, yeni kimlik için ‘2020 son' söylentisine dair açıklama yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, şu ifadelere yer vermişti:

KİMLİK YENİLEME NE ZAMAN SON?

Kimliklerini henüz yenilemeyenler için son başvuru tarihi 2023 sonu son tarihtir, ehliyet için de 2020'nin sonuna kadar süre bulunuyor.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığı anlaşılmıştır.

T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceği, vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın