30 Mart 2026 Pazartesi

TAVZ-DER'DEN ÖRNEK ÇALIŞMA!

Bingöl Belediyesi ve Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğinin işbirliği ile 30 dönüme ekilen Nohut hasat edildi. 3 ton elde edilen nohutlar Kurban Bayramı sonrasında ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

03 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ 16:33
0
3093
0
AA aa
TAVZ-DER`DEN ÖRNEK ÇALIŞMA!

Tavz Kültür ve Sanat Derneği (Tavz-Der), 3 ay önce Bingöl Belediyesi'nin de desteğiyle Tarım ve Orman Bakanlığı´nın verdiği yüzde 75 hibeli tohum desteğinden yararlanarak, 30 dönümlük alana nohut ekimi yaptı.
Ekilen nohutların kent genelindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyleyen Tavz-Der Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Araç, Kurban Bayramı öncesi dağıtımı yapmayı düşündüklerini söyledi.
30 dönümlük alanda yaklaşık 3 ton nohut hasat edildiğini söyleyen Araç, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a desteklerinden dolayı da teşekkür etti.
Araç, “Derneğimiz yaklaşık 20 yıldır Bingöl'de faaliyet göstermektedir. Bu yıllar içinde birçok hayırlı hizmette bulunmuştur. Bugün de bu hayırlı hizmetlerden birinin meyvesini toplamaktayız. Derneğimiz yaklaşık 3 ay evvel Bingöl Belediyesi ile eş güdüm içinde olarak bir tarla kiraladı ve nohut ekimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 ton civarında bir mahsul elde ettik. Ve bu mahsulü Allah'ın izniyle Kurban Bayramı'ndan önce, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a teşekkür ediyorum. Çünkü ciddi emekleri oldu burada. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.
Nohut ekiminden hasadına kadar gönüllü olarak tarla ile ilgilenen Ramazan Aytunç ise, “ Dernek, yaklaşık 3 ay önce ektiği mahsulü hasat etti. Arkadaşlarımız bir ekip ruhuyla çalıştılar. Ekip ruhunun en önemli unsuru manevi duygudur. Arkadaşlarımız, manevi bir ruhla çalıştılar. Çok sıkıntı da çektiler Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:09
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ  YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
26.03.2026
18:39
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE SİGORTASIZ ŞÖFÖR UYARISI CEZASI 198 BİN TL
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlarda kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için denetimlerini sıkılaştırdı.
26.03.2026
18:29
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN`DEN  DEV BİR ADIM
BİNGÖL HALK EĞİTİMİN'DEN DEV BİR ADIM
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla dev bir adım attı.
26.03.2026
18:21
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
AKSA FIRAT GÜCÜMÜZ YARINLARIMIZ RESİM YARIŞMASI
Türkiye'nin enerji sektöründeki öncü şirketlerinden Aksa Elektrik, çocukların hayal güçlerini desteklemek ve enerji bilincini aşılamak amacıyla 'Geleceğin Enerjisi' resim yarışmasını başlattı. 7-10 yaş arası çocukların katılımına açık olan yarışma için başvurular 25 Mart itibarıyla alınmaya başlandı.
26.03.2026
18:12
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN`DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KARAYOLLARI 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜN'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
18:05
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
İTFAİYE EKİPLERİNE ÇIĞ AFETİ EĞİTİMİ
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın